Jääkiekko

Nyt se on varmaa: Stanley Cupin finaaleissa nähdään vihdoinkin porilaisväriä!

Justin Cooper
Nyt se on varmaa: Stanley Cupin finaaleissa nähdään vihdoinkin porilaisväriä!

Joel Armian edustamassa Winnipegissä on päällä kova kiekkobuumi.

Juha Luotola

Winnipegin 5–1-voitto Nashvillestä ja samalla koko ottelusarjan voitto takaa porilaisittain kutkuttavan asetelman NHL:n loppusuoralle.

Jo nyt on nimittäin varmaa, että NHL:n finaaleissa nähdään porilaispelaajan edustama joukkue. Yksikään porilainen ei ole aiemmin päässyt tavoittelemaan Stanley Cupia loppuotteluihin.

Idän puolelta välieriin selvisivät Washington ja Tampa Bay, joissa ei pelaa yhtään suomalaista. Lännen välieräparin muodostavat Vegas ja Winnipeg. Näiden otteluparien voittajat kohtaavat loppuottelussa.

Vegasin ainoa suomalaispelaaja on Porista kotoisin oleva ässäkasvatti Erik Haula, joka on pelannut hienon kauden. Playoffseissa sentteri on naputtanut tehot 3+3, joilla hän suomalaisten pistepörssissä toisena.

Uutinen jatkuu kuvan alla

Scott D Stivason
Erik Haulan edustama Vegas Golden Knights on yllättänyt tulokaskaudellaan kaikki.

Erik Haulan edustama Vegas Golden Knights on yllättänyt tulokaskaudellaan kaikki.

Winnipegissä kannua jahtaavat Ässien kasvatti Joel Armia ja koko kansan rakastama Patrik Laine. Myös puolustaja Sami Niku on joukkueen listoilla, mutta ei ole saanut peliaikaa pudotuspeleissä.

Laine on ollut suomalaisista tehokkain saldollaan 3+6. Loukkaantumisen takia muutamasta pelistä sivussa ollut Armia on tehnyt toistaiseksi yhden maalin.

Winnipegin ja Vegasin ottelusarja alkaa runkosarjassa toiseksi sijoittuneen Jetsin kotiluolassa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Tampa ja Washington aloittavat oman sarjansa vuorokautta aiemmin.


Lue myös nämä


Kommentit (2)

  • Nimetön

    Edelliseen kommenttiin sen verran että ei muuten pelaa.. vaan pelaavat konferenssi finaalissa vastakkain, ei stanley cup finaalissa. 🙈

  • Nimetön

    Hienoa mainosta Porilaiselle kiekkoilulle kun Joel Armia j Erik Haula pelaavat vastakkaisilla
    puolilla Stanley Cupin finaalissa.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio