Nuoriso haastaa konkarit Karhuviestissä

Honkasalon perhekunta harrastaa kuntoliikuntaa kokonaisvaltaisesti. Joukkueen ikäjakauma on noin 20 vuotta.

Veera Korhonen
Nuoriso haastaa konkarit Karhuviestissä

Eurajoelt Porrii työpaikkasarjan voittajajoukkue Team Honkasalo. Vasemmalta: Huugo Honkasalo, Lenna Honkasalo, Kaarlo Vuorio, Timo Honkasalo ja Hannu Honkasalo.

Esko Kallioniemi

Vuonna 2011 nakkilalaistaustaisen Timo Honkasalon perheelle tarjoutui tilaisuus viettää yksi vuosi Englannissa. He päättivät tarttua tähän mahdollisuuteen. Seuraavana keväänä Honkasalon perhe tarttui kuitenkin lentoyhtiön lipputarjoukseen ja saapui Karhuviestiin tutuille kotikulmilleen.

Perheen pojista Huugo oli vasta 9-vuotias, mutta se ei menoa haitannut. Kyseisessä Karhuviestissä Team Honkasalo välittömästi voitti ensimmäisen kerran oman sarjansa kilpailun, työpaikkasarjan viestijuoksun Eurajoelta Poriin.

–11-vuotiaana Huugo juoksi ensimmäisen puolimaratoninsa, joten kohta alkaa käydä niin, etten enää helposti pysy nuorten vauhdissa mukana, hymähtää Timo Honkasalo.

–Harjoittelusta muistutamme toisiamme varsinkin kilpailun lähestyessä. Alkaa kuulua kysymyksiä, lähdettäisiinkö lenkille.

Veera Korhonen
Eurajoelta lähtivät muun muassa työpaikkajoukkueet.

Eurajoelta lähtivät muun muassa työpaikkajoukkueet.

Kuntoilu ja liikunta ovat Nakkilasta kotoisin oleville Honkasaloilla sydämen asia. Lauantaina Karhuviestin juossut joukkue koostui saman suvun jäsenistä noin 20 vuoden ikäerolla. Kuten asiaan kuuluu, omien sukulaisten kanssa kilpailuasetelma on todellinen.

Asiaan ei suhtauduta liian vakavasti, mutta joka kerta on tarkoitus parantaa tulosta, kun starttiviivalle mukaan lähdetään.

Eurajoelta Poriin viidessä eri osuudessa juoksivat veljekset Timo ja Hannu Honkasalo, Timon kaksi poikaa Huugo ja Lenna Honkasalo sekä heidän serkkunsa Kaarlo Vuorio.

–Minä varmaan olen eniten ollut mukana näissä juoksukilpailuissa ja erilaisissa hölkkätapahtumissa. Münchenin maratonissa olen ollut viisi kertaa, ja seuraavaksi on suunnitelmissa osallistua elokuussa Helsinki City Marathoniin, kertaa ankkuriosuuden hoitanut Hannu Honkasalo.

–Puolimaratoneja juoksin pitkän aikaa, mutta niinhän siinä käy, että kun ikää kertyy, matkat pitenevät. Aloitin 20-vuotiaana, joten kohta alkaa samat 20 vuotta olla takana tätä harrastusta. Taukoa on ollut tuollaiset puolitoista vuotta, sillä ainahan tämä menee elämäntilanteen ja töiden ehdoilla.

Veera Korhonen
Team Honkasalo vaihtaa. Kaarlo Vuorio on osuutensa juossut ja Timo Honkasalo lähdössä omalleen.

Team Honkasalo vaihtaa. Kaarlo Vuorio on osuutensa juossut ja Timo Honkasalo lähdössä omalleen.

Honkasalojen perhekunnan panostaminen heidän harrastukseensa näkyy aina asuja myöten. Kun tapahtumaan osallistutaan lähes joka vuosi, ei asukokonaisuuttakaan jätetä sattuman varaan.

–Vaimoni on töissä painoalalla, joten sitä kautta nämä tekstit ovat järjestyneet asusteisiin, sanoo Timo Honkasalo.

Honkasalot ovat tottuneet olemaan Karhuviestin kärkikahinoissa. Suvun innostus kuntourheiluun mahdollistaisi jopa kaksikin joukkuetta.

–Ehkä ensi kerralla täytyy ottaa juniorijoukkue erikseen. Naistenkin sarjaan meiltä oli joskus osallistujia. Äiti näyttää meille esimerkkiä, sillä hän käy lenkillä vielä kahdeksankymppisenäkin, toteaa Hannu Honkasalo.

Veera Korhonen
Työpaikkajoukkueissa kakkoseksi sijoittuneen Porin Nopsan Petteri Koskiahde lähettää Juho Sirenin matkaan.

Työpaikkajoukkueissa kakkoseksi sijoittuneen Porin Nopsan Petteri Koskiahde lähettää Juho Sirenin matkaan.

Yhden sukukunnan tarina kiteyttää mainiosti perinteikkään juoksutapahtuman merkityksen. Jokainen ikäluokka voi osallistua jollakin tavalla, kilpauran tai harrastuksen ehdoilla.

–Joka kerta, kun numero laitetaan rintaan, kilpailuun syttyy kuin itsestään. Tällä kerralla saimme aika viime hetkellä joukkueen kasaan. Viime vuosihan jäi meiltä kokonaan väliin.

Innokkaasti juoksuradalle hamusi jo Timo Honkasalon perheen nuorimmainenkin. Mikäli hän ottaa isoveljestään mallia, ensimmäistä osallistumista Karhuviestiin ei tarvitse odottaa kuin kuutisen vuotta.

Vielä tässä vaiheessa vanhemmat lähinnä pitivät huolta, ettei kuopus katoa näköpiiristä. Team Honkasalolla on kuitenkin jatkuvuutta kuntourheilun parissa.

Tuloksia

Miehet, kilpasarja

1) Jyväskylän Kenttäurheilijat 2.39.37, 2) Turun Urheiluliitto 2.45.17, 3) Finnish Marathon Runners 2.49.51, 4) Vaajakosken Kuohu 2.55.56, 5) Kylmäkosken Veikot 3.04.55, 6) Länsi-Uudenmaan Urheilijat 3.27.07.

Naiset kilpasarja (Eurajoelta)

1) Jyväskylän Kenttäurheilijat 2.10.37, 2) Mikkelin Kilpa-Veikot 2.19.45, 3) Runner's Club 2.21.49, 4) Mikkelin Kilpa-Veikot 2 2.39.03, 5) Nakkilan Vire 2.40.31.

Raumalt Porrii kokonaiskilpailu:

1) Pihlajalinna urheiluklinikka 2.35.26, 2) Pohjolan Juoksijat 2.39.13 +03.47), 3) Jyväskylän Kenttäurheilijat 2.39.37 (+04.11).

Eurajoelt Porrii kokonaiskilpailu:

1) Jyväskylän Kenttäurheilijat 2.10.37, 2) LJ-kilpikonnat 2.16.40 (+06.03), 3) Team Ice Power Finland 2.17.10 (+06.33).

Eurajoelt Porrii työpaikkajoukkueet:

1) Team Honkasalo 2.18.33, 2) Porin Nopsa 2.30.15 (+11.42), 3) SATKS Sisätaudit 4 2.31.19 (+12.46).


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Team Honkasalo mikä firma tuo muka on ?

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio