"Normaali perjantai" toi Räikköselle kärkisijan: "Ei hassumpaa"

Xpb.Cc Limited
"Normaali perjantai" toi Räikköselle kärkisijan: "Ei hassumpaa"

Kimi Räikkönen lupaa lopuissa seitsemässä kisassa "tehdä parhaansa".

STTSingapore

Ferrarin Kimi Räikkönen ajoi nopeimman ajan formula ykkösten Singaporen gp:n harjoituspäivänä. Räikkönen kellotti ajan 1.38,699 kukistaen niukasti MM-pistekärjen, Mercedeksen Lewis Hamiltonin. Eroa heillä oli vaivaiset 0,011 sekuntia.

–Ihan ookoo. Normaali perjantai. Vaikea tietää mitä muut tekivät, mutta kaikki tuntui ookoolta. Joten ei hassumpaa, Räikkönen kommentoi.

–En (puskenut täysillä), tämä oli normaali perjantai. Tämä rata on hyvin erilainen moniin muihin verrattuna. Iltaisin tämä katurata on aika visainen, mutta tämä oli normaali perjantai.

Kuinka tärkeää on ottaa paalupaikka lauantain aika-ajoista?

–No sehän on tietenkin paras paikka aloittaa kisa. Mutta tänään oli vasta perjantai.

Räikkösen jatkokuviot selkenivät tällä viikolla, kun Ferrari ilmoitti ottavansa Charles Leclercin kuljettajakseen ensi kaudella. Räikkönen ajaa ensi kaudella Sauberilla. Uraa legendaarisessa Ferrari-tallissa on siis jäljellä vielä seitsemän kisaa, ja tietenkin Räikköseltä kysyttiin mitkä ovat hänen "henkilökohtaiset tavoitteensa" näihin seitsemään kisaan. Vastaus oli jäänviileä.

–Teen parhaani, katsotaan mitä saamme.

Päivän avausharjoituksissa kaksi nopeinta aikaa kirjanneet Red Bull -miehet olivat 2. harjoituksissa kolmas ja neljäs. Max Verstappen jäi Räikkösestä 0,522 sekuntia ja Daniel Ricciardo 0,610. Mercedeksen Valtteri Bottas oli 2. harjoituksissa viides, 0,669 sekunnin päässä kärjestä.

Ferrarin sessiota synkensi Sebastian Vettelin kolhaisu ratavalliin. Nopealla kierroksella tullut osuma vaurioitti auton takaosaa, ja varikolle nilkuttaneen Vettelin harjoitus päättyi jo session puolivälissä. Vain 12 kierrosta ajanut Vettel oli 2. harjoituksissa lopulta yhdeksäs. MM-pisteissä hän lähtee sunnuntain kisaan 30 pistettä Hamiltonin perässä.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio