Nezirin yleisurheilukausi ohitse

Mika Kanerva
Nezirin yleisurheilukausi ohitse
STTLapinlahti

Aitajuoksija Nooralotta Nezirin kausi on ohi. Neziri jäi sunnuntaina pois Lapinlahden Eliittikisoissa ja ilmoitti uuden valmentajansa Petteri Jousteen välityksellä, ettei kilpaile enää tällä kaudella.

Päätöksen taustalla on ylikuntotila. Neziri on jäänyt alkukaudesta yli puoli sekuntia viime kesän parhaasta vauhdistaan 100 metrin aitajuoksussa. Keskiviikkona Joensuun Eliittikisoissa hän ei kyennyt tekemään edes normaalia valmistautumista kilpailuun.

Jousteen arvion mukaan ylikuntotilasta toipumiseen menee noin kaksi kuukautta.

–  Johtopäätös meidän kokemusten ja erilaisten tutkimusten perusteella on, että Nezirillä on autonomisen hermoston sympaattisen puolen ylikuormitustila. Siitä toipuminen vaatii minimissään kahden kuukauden lepoa, rauhoittumista ja hyvin matalatehoista harjoittelua, Jouste kertoi Urheiluliiton tiedotteessa.

Jouste uskoo, että ylikuormitustila on syntynyt pidemmän ajan kuluessa kevään harjoituskaudella.

–  Käsitys tästä vahvistui Joensuun Eliittikisoissa. Nooralotta oli siinä kunnossa, ettei hän pystynyt tekemään kunnolla edes kilpailuun valmistavaa harjoitusta, Jouste kertoi.

Neziri ja Jouste totesivat sunnuntaina Lapinlahdella, ettei kautta kannata jatkaa.

Neziri kohensi viime vuonna 100 metrin aitajuoksun Suomen ennätyksen aikaan 12,81. Tänä kesänä Nezirin parhaaksi jäi Paavo Nurmen kisoissa Turussa juostu 13,41. Joensuussa hänen aikansa oli 13,50.

Neziri, 24, siirtyi Jussi Ihamäen valmennuksesta Jousteen valmennukseen kolme viikkoa sitten, ja valmennussuhde jatkuu toistaiseksi.

–  Nooralotta valmistelee nyt muuttoa Jyväskylään. Tarkoitus, että aloitamme normaalin harjoittelun lokakuussa, Jouste kertoi


Kommentit (5)

  • Nimetön

    Eniten minua kyrsii se ettei ongelmista voi puhua niiden oikeilla nimillä. Unohdetaan että urheilijakin on vain ihminen jolle pitäisi sallia normaali elämä. Uudet ihmissuhteet, normaali ravinto, ajanvietteet, rakastuminen. Entinen valmentaja epäili aluksi että talviharjoittelu olisi jäänyt vähemmälle ja se varmaan pitää paikkansa. uskon kuitenkin että Nooralotta tulee takaisin jo ensi hallikaudella ja entistä parempana.

  • Jo kauan asjoita seurannut

    Jos Noora lotan verikokeet selvästi paljastavat ylikunnon,ei se ole sekalaista selittelyä.Sekalaiseen selittelyyn syyllistyvät he,jotka eivät ymmärrä selviä faktoja.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio