MuSan vauhti ei pysähdy - joukkue jatkaa edelleen sarjakärjessä

Joukkue on hävinnyt vain kerran viimeisen kolmentoista pelin aikana.

Kari Mankonen
MuSan vauhti ei pysähdy - joukkue jatkaa edelleen sarjakärjessä

Bilal Velija iski voittomaalin lauantaina, kun hän osui 81. minuutilla.

Juhani Liuhala

Musan Salaman kaataminen on erittäin vaikeaa.

Edellisen kerran joukkue on hävinnyt 17. kesäkuuta, kun KäPa onnistui voittamaan Salaman kotikentällään 3–0. Se on ainoa tappio, jonka joukkue on kokenut kolmentoista viime kierroksen aikana. Niissä voittoja on kertynyt kymmenen.

Lauantainakin MuSa pystyi kääntämään tiukan pelin edukseen. Porilaiset kaatoivat Peimari Unitedin vieraissa lukemin 2–1 (1–1).

–Pelattiin kymmentä minuuttia vaille hyvä avausjakso, mutta sen lopussa Peimari iski ainoasta paikastaan maalin. Toisen puoliajan alussa meillä oli kolme hyvää paikkaa mennä johtoon, mutta niistä ei palkintoa saatu. Sen jälkeen oli hetken vaikeampaa, valmentaja Matti Santahuhta pohti.

–Onneksi saimme taas tekemisestä kiinni viimeisen viidentoista minuutin aikana, ja pystyimme iskemään tarvittavan maalin. Tosi tyytyväinen voi olla kolmen pisteen pottiin.

Mäkelä mukana maaleissa

Avausjaksolla MuSan osumasta vastasi tuore hankinta Samu-Petteri Mäkelä. Toisella puoliajalla hän oli isossa osassa Bilal Velijan laukoman maalin synnyssä, sillä Mäkelä antoi ratkaisevan keskityksen rangaistusalueen sisäpuolelle.

–Eka maali tuli hienon kuvion jälkeen, ja Eetu Räisänen syötti siinä pallon Mäkelälle tyhjän maalin eteen. Toisessa tilanteessa Velija pääsi tuikkaamaan kakkospallon verkkoon maalin edessä olleesta hässäkästä.

Peli oli tilastojen perusteella poikkeuksellisen kuuma, sillä varoituksia jaettiin peräti yksitoista. Lisäksi Peimarin kakkosvalmentaja lensi taiston tiimellyksessä suihkun puolelle.

–Tapahtumarikas vääntö oli ilman muuta, mutta molemmat joukkueet keskittyivät jalkapalloon. Mikään erityisen törkeä kamppailu ei ollut, vaikka varoituksia loppuhetkillä tuli runsaasti, Santahuhta kertoi.

Voittonsa ansiosta MuSa jatkaa Kakkosen B-lohkon piikkipaikalla. Toisena oleva SalPa on vain kahden pisteen päässä, mutta ero kolmantena majailevaan FC Viikinkeihin on jo viisi pistettä.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio