MuSa jatkaa Ville Ulasen komennossa: "Uskon kauden toisesta puolikkaasta tulevan meille ensimmäistä paremman"

Hanna Laasanen
MuSa jatkaa Ville Ulasen komennossa: "Uskon kauden toisesta puolikkaasta tulevan meille ensimmäistä paremman"

Ville Ulanen jatkaa MuSan päävalmentajana kaksi seuraavaa kautta.

Juhani LiuhalaPori

Musan Salama paljasti keskiviikkona ison palasen tuleville kausilleen, kun päävalmentaja Ville Ulanen teki kahden vuoden jatkosopimuksen seuran kanssa.

Tänä vuonna ensimmäistä kauttaan päävalmentajana oleva Ulanen oli aiemmin kolmen kauden ajan joukkueen kakkosvalmentaja, joten hän on kokenut seurassa jo kaikenlaista. Koko ajan hänelle itselleen oli selvää, että jatko päävalmentajana kiinnostaa.

–Puhuimme jo päävalmentajana aloittaessani, että pidemmästä projektista tässä on kyse, jos kaikki vain sujuu hyvin. Koko ajan olen pidemmällä tähtäimellä työtäni tehnyt, Ulanen toteaa.

Mitä noin puolikas kausi pääkäskijänä sitten on hänelle opettanut? Ovatko työtehtävät muuttuneet paljon aiemmasta?

–Ei työ mitenkään järisyttävän paljon ole muuttunut. Tietysti se on lisääntynyt, mihin asioihin pääsee vaikuttamaan, ja mihin myös pitää vaikuttaa. Päävalmentajana vastuu tuloksesta on niskassasi, Ulanen miettii.

MuSa on tällä hetkellä jalkapallon Kakkosen B-lohkossa toisena. Sarjakärki SalPa on pisteen porilaisia edellä. GrIFK on kolme pistettä MuSaa perässä, mutta joukkueella on ottelu vähemmän pelattuna. FC Jazz kärkkyy neljäntenä kuuden pinnan päässä SalPasta.

–Pelasimme hyvän kesäkuun, emmekä hävinneet siinä kertaakaan. Kauden kaksi tappiotamme ovat tulleet juuri GrIFK:lle ja SalPalle. Uskoisin, että heidän kanssaan tulemme tappelemaan ykköstilasta loppuun asti.

GrIFK:n joukkue on lähes sama kuin se oli viime kaudella Ykkösessä, ja SalPalla puolestaan on riveissään peräti 27 sopimuspelaajaa. Kaksi MuSan päävastustajaa eivät siis tule olemaan helppoja voitettavia. Kauden pitää mennä loppuun asti vähintään yhtä hyvin, jos lohkon ykköstilasta halutaan Porissa unelmoida.

MuSan omassa pelaamisessa puolustaminen on toiminut koko ajan ihan hyvin. Maalinteon kanssa oli välillä tuskaista, mutta kesäkuussa maalejakin syntyi jo mukava määrä.

Yksi MuSan suurimmista vahvuuksista loppukaudelle on se, että joukkueella on kasassa kokoonpano, mikä mahdollistaa useamman erilaisen pelityylin. Asioita pystytään muokkaamaan vastustajan mukaan.

–Meillä on erinomainen kilpailutilanne ja vaihtopenkille jää aina laatuäijiä. Pystymme myös pohtimaan asioita siltä kannalta, mitä pelaamiseen kaipaamme. Tarvitsemmeko kentälle mahdollisesti nopeutta, taitoa vai pääpelivoimaa. Kaikkia osa-alueita löytyy, Ulanen pohtii.

–Missään nimessä täydellistä pelaaminen ei vielä ole ollut, eikä se ole sitä todennäköisesti koskaan. Hyvällä reitillä kuitenkin olemme. Uskon kauden toisesta puolikkaasta tulevan meille ensimmäistä paremman.


Kommentit (1)

  • Vai vielä pelityylivarasto

    Jos Musa haluaa maalittoman tasapeli, se laittaa kentälle ’maalitykki’ SP Mäkelän.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio