Matti Santahuhta jätti päivätyönsä ja keskittyy nyt täysillä valmentamiseen

MuSa valmistautuu lauantain cup-otteluun ja kauteen rauhallisissa tunnelmissa tutun valmentajansa johdolla.

Miikka Kiminki
Matti Santahuhta jätti päivätyönsä ja keskittyy nyt täysillä valmentamiseen

Niko Vainionpäätä syleilevä Matti Santahuhta aloittaa B-valmentajakurssit viikon kuluttua.

Juha LuotolaPori

Jalkapallon Kakkosessa pelaavan Musan Salaman valmentajana jatkava Matti Santahuhta teki rohkean ratkaisun ja irtisanoutui asiakkuuspäällikön paikaltaan Danske Bankista marraskuussa.

Tällä hetkellä mies keskittyy pelkästään valmentamiseen ja aikoo aloittaa käymättä jääneet valmentajakurssit jo seuraavana viikonloppuna.

– Irtisanouduin enemmänkin itseni kuin jalkapallon takia. Huomasin olevani aika poikki, kun työnkuva oli 24/7 kahdessa paikassa. Oli hyvä ottaa pieni breikki töistä. Fiilis on ollut ison päätöksen jälkeen yllättävän kiva, Santahuhta huokaisee.

MuSa avasi pelikautensa viime viikonloppuna voittamalla Kolmoseen valmistautuvan Toejoen Veikot niukasti 1–0.

Lauantaina joukkue kohtaa kovemman haasteen, kun se matkustaa Pietarsaareen Jaron vieraaksi Suomen cupin peliin.

MuSa sai neljä pelaajaa ja maalivahtivalmentajan FC Jazzista, mutta vaihtuvuus on ollut melko pientä. Matti Santahuhta, oletko tyytyväinen tilanteeseen?

– Pelaajarungon säilyminen on hyvä asia, mutta on myös tärkeää, että saimme riveihimme hieman uutta verta. Eetu Räisänen ja Ronald Karlsson ovat minulle tuttuja pelaajia jo Jazzin ajoilta. Juuso Rantala taas pelasi Jazzin B-nuorissa silloin kun itse olin vielä seurassa ja Jussi Välilä kokeneempana on tietysti hyvinkin tuttu. Tiesin siis etukäteen hyvin, millaisia pelaajia ja tyyppejä he ovat. Olen tyytyväinen.

Ykkösen paikka oli lähellä ensin kentällä ja sen jälkeen vielä kabineteissa. Millainen vaikutus sillä on ollut kauteen valmistautumiseen?

– Oikeastaan siitä tuli vain yksi turha harmitus lisää, kun saimme vähän siimaa ja sitten se nypättiin pois. Hetken harmitti, kun nousua ei tullut toisellakaan yrittämällä, mutta uutista seuranneena päivänä harjoittelimme taas normaalisti. Ei tässä ole ollut sen takia tarvetta pukeutua surupukuun.

Montako sopimuspelaajaa teillä on ja haetteko vielä vahvistuksia?

– Meillä on pikkaisen isompi harjoitusryhmä kuin vuosi sitten. Sopimuspelaajia on 18. Emme hae aktiivisesti uusia pelaajia, vaikka etenkin ulkomaalaisia tuntuu olevan paljon tarjolla.

Ovatko jatkosopimuksen tehneet ulkomaalaisenne Bilal Velija ja Kourouma Fatoghoma mukana jo lauantaina Jaro-pelissä?

– Bilal on töissä Porissa ja hän on harjoitellut koko talven joukkueen mukana. Kourouma on vielä Afrikassa, enkä osaa varmaksi sanoa päivää, jolloin hän liittyy joukkueen mukaan. Olen sen verran kauan ollut mukana näissä kuvioissa, että tunnen tiettyä epävarmuutta siihen saakka, kunnes pelaaja on Porissa.

Millaisia ajatuksia FC Jazzin kohtaaminen herättää? Tuleeko seuraavan viikonlopun paikallispelistä kiihkeä?

– Paikallispelejä on aina kiva pelata. En usko, että kentällä läikkyy yli. Joukkueissa ei ole sellaisia pelaajatyyppejä. Yleensä nämä ovat olleet hyviä tapahtumia.

Voiko MuSalla olla Kakkosessa muuta tavoitetta kuin nousu?

– Virallisia tavoitteita ei ole vielä asetettu. Itse haluan viedä edelleen peliä eteenpäin. Kakkosesta nouseminen on tehty niin vaikeaksi, ettei sen varaan kannata laskea liikaa. Enemmänkin kannattaa miettiä pitkäjänteisemmin koko porilaista jalkapalloilua. Missä olemme nyt ja mitä tapahtuu, jos nousu tulee? Nyt on koko porilaisen jalkapalloilun kannalta hyvä hetki pysähtyä miettimään näitä asioita.


Kommentit (5)

  • Nimetön

    Muistakaahan että ei se kaikki lehdessä lukeva totta ole !

  • Nimetön

    Uuden suurajan alku, sillä 80 ja 90 luku on ollut melkoista suuraikaa porissa jalkapallon osalta, toivotaan, että uusiutuu tuo aika ! Melkoinen ratkaisu Matilta, porissa on tietääkseni ainoastaan Lunkka (Lundell) tehnyt samanlaisen ratkaisun jättämällä valtion vakinaisen viran (Posti), ja siirtynyt ammattilaiseksi, siitä hän jäi ELÄKKEELLE 58 v, jota voi pitää melkoisena juttuna, epävakaampaa ammattia varsinkin nykyaikana ei voi olla, vai voiko? Kaikkea hyvää ja toivottavasti Matilla ja musalla onnistuu nousu jossain vaiheessa. Matin siirron ymmärtäisi paremmin jos musalla olisi pelaajiakin ammattilaisena, sillä voisi siirtyä 2x päivässä harjoitteluun ! Joka tapauksessa ONNEA valitsemallesi tielle, kyllä sinä pärjäät, sillä fiksut pärjää aina, ja sitä sinä olet !

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös