Matti Mattsson valittiin ensimmäisten joukossa EM-uinteihin

Joonas Salli
Matti Mattsson valittiin ensimmäisten joukossa EM-uinteihin

Matti Mattssonin pääkisat ovat tänä vuonna elokuussa Skotlannissa.

Satakunnan Kansa

Kuluvan uintikauden huipentumana siintävät pitkän radan EM-uinnit. Ne kisataan elokuun alussa Glasgow'ssa ja Suomen joukkueeseen on nimetty jo 13 uimaria.

Uimaliitto on nimennyt viisi naisuimaria ja kahdeksan miesuimaria Glasgow'n EM-uinteihin. Nämä uimarit voivat jo keskittyä huoletta kauden pääkisoihin. Yksi heistä on Porin Uimaseuran Matti Mattsson.

Ensimmäisessä vaiheessa nimetyt urheilijat ovat muutenkin pääosin kokeneita arvokilpailijoita, jotka ovat jo saavuttaneet EM-kisojen tulosrajoja. Toistaiseksi ainoa aikuisten arvokilpailujen ensikertalainen on Raision Urheilijoiden 23-vuotias William Wihanto. EM-uintijoukkuetta täydennetään vielä kesällä Jyväskylän SM-uintien jälkeen.

EM-kisat käydään 3.–12. elokuuta. Uinnit (3.–9.8.) ja taitouinnit järjestetään Glasgow'ssa. Uimahypyt kisataan Edinburgh'ssa ja avovesiuinnit Glasgow'n pohjoispuolella Loch Lomondissa.

EM-uintien 1. valinta:

Naiset:

Ida Hulkko, TaTU Tampere

Mimosa Jallow, Kampuksen Plaani

Jenna Laukkanen, SC Vuokatti

Veera Kivirinta, Oulun Uinti

Vilma Ruotsalainen, Helsingfors Simsällskap

Miehet:

Anton Herrala, TaTU Tampere

Matias Koski, Heinolan Isku

Ari-Pekka Liukkonen, Cetus Espoo

Matti Mattsson, Porin Uimaseura

Niko Mäkelä, Riihiimäen Uimaseura

Riku Pöytäkivi, Helsingfors Simsällskap

Teemu Vuorela, Swimming Jyväskylä

William Wihanto, Raision Urheilijat


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio