Satakunnan Kansa

Pyöräilykausi polkaistiin kotimaassa käyntiin perinteisellä Lattomeri-ajolla.

Koiviston Iskun isännöimä kilpailu päästiin muutaman vuoden tauon jälkeen ajamaan lähes alkuperäisellä reitillä. Lämpimässä ja tyynessä säässä ei ratkaisevia irtiottoja nähty. Niinpä sekä miesten että naisten kilpailu päättyi massakiriin.

Miehissä voitto jäi Poriin kun Matti Mannisen kiri oli muille liikaa. Manninen oli tyytyväinen ajoonsa ja kiriinsä, mutta yritystä oli ratkaista kisa jo aikaisemmin.

–Yritin iskeä alkukierroksilla muutaman kerran, mutta tuloksetta. Viimeiset kolmekymmentä kilometriä valmistauduin kiriin ja se irtosikin hyvin.

Manninen on harjoitellut kevään Suomessa, sillä ammattilaissopimusta ei täksi vuodeksi löytynyt. Harjoittelun lisäksi porilainen on ollut töissä pyöräliikkeessä ja lukenut pääsykokeisiin.

–Katsotaan nyt, jos vaikka opiskelupaikka irtoaisi. Pyöräilykin vielä kiinnostaa.

Pyöräilyväki koki kauden avauskisassa iloisen yllätyksen. Norjan MM-kilpailuissa auton telomaksi joutunut Joni Kanerva on toipunut vammoistaan. Hän tähtää edelleen pyöräilijänä korkealle.

Lattomeri-ajossa Kanerva oli viides.

Naisten lähdön voitti Korson Kaikua edustanut vasta kuusitoistavuotias Aino Hämäläinen. Hän ajoi erittäin vahvasti samassa lähdössä ikämiesten ja poikajunioreiden mukana.

Hämäläinen piti yhdistelmälähtöä hyvänä.

–Kiva kisa ja koko ajan iskettiin. Pelkästään naisten kanssa ajaminen menee helposti kyttäilyksi ja vauhti putoaa. Tämä sopi minulle ja kehittää myös ajajana, kun panee itsensä kunnolla likoon.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio