Mäkelä-Nummela suolasi kiekot taivaalta – toinen perättäinen maailmancupin voitto tuli ylivoimaisella tarkkuudella

-
Mäkelä-Nummela suolasi kiekot taivaalta – toinen perättäinen maailmancupin voitto tuli ylivoimaisella tarkkuudella

Satu Mäkelä-Nummela ampui toisen perättäisen maailmancupin voittonsa.

Pasi ReinSTT, Helsinki, Siggiew

Olympiavoittaja Satu Mäkelä-Nummela laittoi savikiekot ja vastustajat kuriin Maltan Siggiewissä järjestetyssä haulikkolajien maailmancupissa. Mäkelä-Nummela otti komennon heti peruskilpailussa ja jatkoi ylivoimaisella finaalisuorituksella uransa kahdeksanteen cupvoittoon.

Mäkelä-Nummelan tulos peruskilpailussa oli 118. Finaalissa hän kukisti Saksan Katrin Quoossin osumin 44–41. Venäjän Jekaterina Rabaja oli kilpailussa kolmas.

–  Hieno homma. En olisi uskonut, että olen peruskilpailun ykkönen ja pidän paikkani loppuun asti. Finaalissa oli ajoittain tuskaista, mutta sain koottua hyvin itseni, Nummela-Mäkelä tiivisti kilpailun Ampumaurheiluliiton tiedotteessa.

–  Nyt on tosi hyvä olo, ja tästä on erittäin mukava jatkaa. Nyt on taas harjoiteltava seuraavia karkeloita varten.

Mäkelä-Nummela on voittanut maailmancupissa kahdeksan osakilpailua ja lisäksi maailmancupin finaalin 2012. Edellistä cupvoittoaan hän juhli huhtikuussa Etelä-Korean Changwonissa.

Vuoden ensimmäisessä maailmancupissa Meksikossa Mäkelä-Nummela oli kymmenes.

Neljä hutia liikaa

Noora Antikainen oli Maltan kilpailussa 14:s ja Mopsi Veromaa 18:s. Antikainen jäi peruskilpailun tuloksellaan 111 neljä osumaa finaalipaikasta. Veromaan tulos oli 109.

–  Kilpailussa oli paljon hyvää ja muutama huono hetki. Ensimmäinen sarja oli tasaisesti haastava, mutta seuraavissa sarjoissa alkoi kulkea normaaliin tapaan, Antikainen kertoi.

Veromaa ei ihastunut tulokseensa, mutta tunsi merkkejä paremmasta.

–  Suoritukseni koheni melko katastrofaalisten harjoitusten jälkeen siedettäväksi. Uskon, että ammuntani lähtee taas nousuun, Veromaa arveli.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio