Lontoon viemäristä löytyi 130 tonnin rasvajättiläinen

STTLontoo

Viemärityöntekijät ovat löytäneet Lontoon viemäristä massiivisen noin 130 tonnin painoisen rasvahyytymän, joka tukkii viemärin suurkaupungin itäosassa, kertoo Thames Water -yhtiö.

Hyytymä tukkii 1800-luvulla rakennetun viemärin noin 250 metrin matkalta. Thames Waterin mukaan kivikovaksi kovettuneen hyytymän raivaaminen kestää noin kolme viikkoa.

Thames Waterin jäteasioista vastaavan johtajan Matt Rimmerin mukaan Whitechapelin rasvatukos on yksi suurimmista mitä yhtiössä on koskaan nähty.

Rimmerin mukaan hyytynyt rasva, jonka seassa on muun muassa vessanpöntöistä alas huuhdottuja kosteuspyyhkeitä, on kovaa kuin betoni. Rimmer syyttää tukoksesta lontoolaisia, jotka kaatavat rasvaa viemäriin.

–Tämä on turhauttavaa, sillä tällaiset tilanteet olisivat helposti vältettävissä, Rimmer sanoo.

Rimmerin mukaan tukos puretaan korkeapaineisilla vesisuihkuilla, joilla rasvaa saadaan louhittua pois noin 20–30 tonnia päivässä.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio