Lepistö nautti vuoristomaisemista 15 kilometrin nousun päätteeksi – keskiviikon kaatuminen tuntui yhä ajossa

Kari Mankonen
Lepistö nautti vuoristomaisemista 15 kilometrin nousun päätteeksi – keskiviikon kaatuminen tuntui yhä ajossa

Vuoristossa poljettu rankka nousuetappi tiesi Lotta Lepistölle "lepopäivää".

Harri Laiho

Italian ympäriajossa oli vuorossa rankka aika-ajo vuoristossa. Lähtöpaikka oli noin 1 000 metrin korkeudessa ja maali 2 000 metrissä.

Koko 15 kilometrin reitti oli nousua. Helpotusta tuli vasta lopussa, sillä tasaisempi osuus alkoi 2,5 kilometriä ennen maalia.

Lotta Lepistö ei kuulu Cervelo-Biglan mäkispesialisteihin, joten kilpailu oli hänelle eräänlainen "lepopäivä", jossa tavoite oli vain päästä maaliin suunniteltujen aikarajojen sisään.

Siinä Lepistö onnistui. Hän oli 55:s, eroa kärkeen tuli 9.46 minuuttia.

–Ajoin vaan mäen ylös ja yritin pysyä aikarajoissa. Hyvällä tempolla menin ylös asti, Lepistö kertasi Suomen Pyöräilyn tiedotteessa.

Ashleigh Moolman-Pasio ja Cecilie Uttrup Ludwig ajoivat täysillä ja muut me muut meidän tiimistä vain ajoimme ylös ja yritimme nauttia maisemista.

Moolman-Pasio oli etapin toinen, Uttrup Ludwig kahdeksan. Kovimman ajan polki Mitchelton-Scottin Annemiek Van Vleuten. Hän johtaa myös kokonaiskisaa.

Lepistön mäkiajoa hankaloitti myös keskiviikon kaatuminen. Noormarkkulainen myönsi, että se tuntui yhä hänen ajossaan.

–Toivottavasti huomiseksi olisi jo vähän parempi. Hyvillä mielin lähden etapille, kunhan saadaan paikat kuntoon.

Naisten World Tourin pisimmässä kilpailussa Giro Rosassa on jäljellä vielä kolme etappia. Perjantaina siirrytään jälleen vähän tasaisemmalle reitille. 122,3 kilometriä pitkä reitti alkaa San Giorgio di Perlanasta ja kulkee Breganzeen.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio