Kymmenenneksi sijoittuneella Juho Kurjella värikäs kisa

Pekka Söderlund
Kymmenenneksi sijoittuneella Juho Kurjella värikäs kisa

Ampuja Juho Kurki oli tyytyväinen sijoitukseensa vaikeuksista huolimatta.

Satakunnan Kansa

Kankaanpään Ampumaurheilijoiden Juho Kurki sijoittui kymmenenneksi 300m kiväärin 3x40 ls kilpailussa, kun Lapua Eurooppa cupin finaalitapahtuma jatkui torstaina Italian Tolmezzossa.

Kurki paukutti tuloksen 1173 (polvi 387, makuu 396, pysty 390). Haminan Ampumaseuran Juha Rutosen tulos oli 1120, joka oikeutti 18. sijaan. Hän tähtäsi polvelta 366, makuulta 394 ja pystystä 360 pistettä.

–Vähän oli alussa hakemista, kun kisa ei päässyt käyntiin suunnitelmani mukaan. Makuun jälkeen tiesin, ettei ihan kärkeen ole enää asiaa, joten pysty oli helppoa tekemistä. Keli oli hyvä, ja olen tyytyväinen tekemiseeni kokonaisuutena, Kurki sanoi.

Ampumaurheiluliiton 300m kiväärilajien valmentajan Tapio Kajanin mukaan olot tekivät Kurjelle ”pientä jäynää”:

–Juhon ampumapaikan kohdalle sattui auringon varjo siinä määrin hankalasti, että juryn päätöksellä hänen kisansa aloitettiin uudelleen 40 minuuttia myöhässä. Sama kohtalo oli viidellä muulla ampujalla radan oikeassa laidassa.

–Kun Juho pääsi aloittamaan, toinen ongelma osui kohdalle. Uusien koelaukausten jälkeen taululaite rikkoontui. Onneksi se ei vienyt aikaa kuin muutaman minuutin, jonka jälkeen Juho pääsi aloittamaan suorituksensa. Kaikesta tästä huolimatta hän teki loistavan tuloksen. Varsinkin pystyasennossa Juho näytti kykynsä ja taitonsa. Hänen yhteistuloksensa on tämän tason kilpailussa mahtavaa luettavaa.

Tulostaso nousi tyynessä säässä todella kovaksi.

–En muista milloin kaikki mitalistit ovat olleet 1180:n rajan ylittäneitä. Euroopassa on tällä hetkellä 300 metrin lajeissa tosi rautainen taso, Kajan sanoi.

Kilpailun ykkönen oli Norjan Simon Claussen, jonka voittotulos oli 1182 (395+399+388). Itävallan Bernhard Pickl sijoittui toiseksi. Hän ampui saman tuloksen kuin Claussen, mutta Claussenilla oli enemmän ”napakymppejä” (58-45). Kisan kolmonen oli Ruotsin Karl Olsson (1180).

Keskiviikon vakiokiväärin kilpailussa Kurki oli 13:s ja Rutonen 16:s. Lapua Eurooppa cupin finaali päättyy perjantaina.

–Perjantaina ammutaan makuukisa. Siitä on odotettavissa huippuluokan tapahtuma, Kajan ennusti.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio