Kurki ja Koskela vahvoina SM-kisoissa

Lassi Palo
Kurki ja Koskela vahvoina SM-kisoissa

Porilainen Riku Koskela ylsi kolmeen SM-kultaan ylivoimaisilla tuloksilla.

Satakunnan Kansa

Kankaanpään Ampumaurheilijoita edustavat kivääriampujat Juho Kurki ja Riku Koskela osoittivat olevansa hyvässä kunnossa kun viikonloppuna ammuttiin ilma-aseiden SM-kilpailut Lohjalla.

Ilmakiväärin finaalissa Kurki piti pintansa haastajiaan vastaan ja uusi mestaruutensa Suomen ennätystä hipovalla tuloksella 249,3 pistettä. Jännittävässä finaalissa espoolainen nuorten maailmanmestari Cristian Friman pääsi lähelle Kurkea, joka ampui toiseksi viimeisellä laukauksella vaatimattomat 9,6 pistettä, mutta viimeinen laukaus riitti mestaruuteen.

–Ammuin sen ihan yleisöä varten, Kurki nauroi finaalin jälkeen.

Viikonlopun saldona Kurjella oli kaksi SM-kultaa. Toinen tuli lauantaina ilmakiväärin asentokilpailusta. Hyvin käyntiin lähtenyt kausi jatkuu heti puolustusvoimien ampumaleirillä Lahdessa, minkä jälkeen kankaanpääläinen suuntaa Etelä-Koreaan maailmancupiin.

Nuori porilainen Riku Koskela kahmi M20-sarjassa kolme kultaa, vieläpä ylivoimaisilla tuloksilla. Koskela oli tarkin ilmakiväärissä, ilmakiväärin makuuasentokilpailussa sekä ilmakiväärin kolmiasentokilpailussa.

Ainoa notkahdus tuli asentokilpailun viimeisessä pystystä ammutussa kymmenen laukauksen sarjassa. Siitä irtosi vain 94 pistettä.

–Rupesin järkeilemään liikaa. Ajattelin kaikenlaisia asioita mitä ei olisi pitänyt ja se näkyi heti tuloksessa, Koskela kertoo.

Lisää kisakokemusta urheilulukiossa opiskeleva Koskela lähtee keräämään ensi viikonloppuna Puolaan, minkä jälkeen kevät jatkuu ruutiratojen puolella. Määrätietoisen harjoittelun tavoitteena on päästä mittaamaan tarkkuuttaan olympiarenkaiden alla.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio