Kotikentän kammo ja sisäpeliongelmat UP-V:n turmiona

Ennakolta on mahdoton arvata, millainen UP-V kentällä ottelun aikana nähdään.

Kari Mankonen
Kotikentän kammo ja sisäpeliongelmat UP-V:n turmiona

Jesse Jokela ei ole tyytyväinen UP-V:n vuoristoratamaisuuteen.

Esko KallioniemiUlvila

Ulvilan Pesä-Veikot on pystynyt vieraskentillä nappaamaan ensiarvoisen tärkeitä ja osittain yllättäviäkin voittoja. Kotikenttä on monelle ulvilalaispelaajalle tuttu lähes lapsuudesta saakka, mutta pisteitä UP-V kerää niukasti kotiotteluistaan. Varsinkin lokkiparven sisäpeli on tällä hetkellä pahoissa vaikeuksissa.

–Kotiyleisön pitäisi sytyttää, mutta en tiedä, meneekö se jotenkin ylitse, UP-V:n kapteeni Jesse Jokela pohdiskeli.

–Tässä pelissä teimme ihan itse turhia paloja. Merkkivirheiden laskemiseen tarvitaan molemman käden sormia, ja lyöntiratkaisut olivat kummallisia.

Vierasvoitot ovat auttaneet siinä, ettei lokkiparven tilanne ole vielä liian tukala, mutta liikaa ei voi vastustajille antaa löysää.

–Taas meidän pudotuspelimme alkavat jo tässä vaiheessa. Luottamusta on silti siihen, että oma paras tasomme riittää. Tämä ei kuitenkaan ole sitä, mitä itse haluamme esittää, Jokela analysoi.

Pöytyän Urheilijat kuittasi UP-V:n kesäkuisen vierailun ja nappasi 2–0 (2–0, 4–2)-voiton. Jokela itse pelasi yhden kauden parhaimmista peleistään. Vaihtotilanteet hoituivat luotettavasti, ulkokentälläkin Jokela pelasi totutun varmasti ja lopulta hän myös löi toisen kotijoukkueen juoksuista. Kokenutta kapteenia se ei paljon lohduttanut.

–Sekään ei tietysti auta, että Jussi-Pekka Maunuksela oli poissa ja jotkut joutuivat pelaamaan puolikuntoisina.

Ottelun kiistaton kohokohta oli Pöytyän Ville Harjun kahden juoksun arvoinen läpilyönti toisella jaksolla. Kolmosjatkeelle suunnattu isku oli tämän kesän komeimpia Ulvilan pesäpalloareenalla, ja vain kolmoskoppari Juho Rannon nopea pallonhaku esti kunniajuoksun kiertämisen.

Rannolla oli mahdollisuus vastaavaan suoritukseen. Kelpo sivallus muutaman metrin verran lähemmäksi kolmospesää vain lipsahti niukasti laittomaksi.

Tähän kiteytyy UP-V:n kuluva kausi pienoiskoossa. Sotkamon-matkalla sisäpeli toimi paremmin, mutta kotikentällä palattiin tuttuun kaavaan. Pienet valonpilkahdukset pelien aikana eivät ainakaan kotona riitä jakson tai pelin voittoon asti.

–Ei auta lauantain hyvä peli, jos pelaamme keskiviikkona näin huonosti. Emme kestä tällaista vuoristorataa, Jokela kiteytti.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio