Juho Kurki päätti kiväärilajien finaalit 11. sijaan

Lapua Eurooppa cupin 300 m kiväärilajien finaalitapahtuma päättyi perjantaina Italian Tolmezzossa. Kankaanpään Ampumaurheilijoiden Juho Kurki sijoittui 11:nneksi päätöslajissa eli 300 m kiväärin 60 ls makuun kilpailussa. Hänen tuloksensa oli 595 (100+98+100+100+97+100). Finaalin edellisissä kilpailuissa Kurki oli 13:s ja kymmenes.

Tolmezzon olot olivat perjantaina edellispäivien kaltaiset.

–Jury teki aamulla päätöksen siirtää kisan alkua puoli tuntia, mutta se ei aivan oikeassa laidassa olleille urheilijoille riittänyt. Aurinko loi varjot tauluihin kolmelle viimeiselle ampumapaikalle. Juho oli paikassa 19, ja hänen kohdallaan varjo kiusasi siinä määrin, että päätimme odottaa 20 minuuttia ennen kilpalaukausten aloitusta, Ampumaurheiluliiton 300m kiväärilajien valmentaja Tapio Kajan kertoi.

–Taktiikka onnistui, ja Juho ampui varsin tiukalla aikataululla mukavan tuloksen. Voimme olla tyytyväisiä tämän päivän pistemäärään ja koko kisaviikkoon.

Kurki puolestaan totesi, että taktiikka puri tänään hyvin.

–Kaksi huonoa pätkää tuli hiukan kiireessä ammuttujen laukausten aikana, mutta olen tyytyväinen kokonaisuuteen.

Kisan kaksi parasta eli Sveitsin Jan Lochbilder ja Ranskan Valerian Sauveplane ampuivat tuloksen 598, mutta sveitsiläinen vei voiton ”napakymppien” turvin. Ne kirjattiin hänen nimiinsä 45–38. Kolmanneksi sijoittuneen Saksan Frank Fleischmannin tulos oli 597.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio