Juho Kurki ja Riku Koskela toivat SM-kultaa Kankaanpään Ampumaurheilijoille

Marita Lehtojoki

Nuoret olivat pääosassa, kun ilmakiväärin ja -pistoolin SM-kilpailut jatkuivat lauantaina Lohjalla Kisakallion urheiluopistossa.

M18-sarjan ilmakivääriä hallitsi Kankaanpään Ampumaurheilijoiden tulevaisuuden lupaus Riku Koskela, joka sai jo toisen henkilökohtaisen kultamitalinsa tänä viikonloppuna perjantain M18-sarjan makuuasentokilpailun jatkoksi. Koskela oli kisassa ylivoimainen tuloksellaan 614,5 pistettä jättäen Haapajärven Ampumaseuran Riku Laitisen yli yhdeksän pisteen päähän.

Kankaanpään Ampumaurheilijoiden Juho Kurki piti pintansa haastajia vastaan ilmakiväärin kolmiasentokilpailussa ja nappasi voiton sivuten nimissään olevaa Suomen ennätystä 596 pistettä.

– Ihan tasaisesti kulki. Makuulta olisi kyllä pitänyt helposti saada yksi piste enemmän., Kurki miettii.

Kurjen SM-viikonlopun urakkaan kuuluu kolme kiväärilajia. Sen jälkeen kausi jatkuu puolustusvoimien leirillä Lahdessa ja ulkomaan leirillä Etelä-Koreassa ennen samassa maassa ammuttavaa maailmancupin osakilpailua.

Kurjen kausi on lähtenyt hyvin käyntiin, mikä enteilee hyvää kauden päätavoitetta silmällä pitäen. Se on MM-kilpailut syyskuussa Etelä-Koreassa, missä Kurjen on aikomus ampua kaikki kiväärilajit ilmakivääristä 300 metrin kivääriin.

Isojoen Urheilijoiden Aliisa Kunnaspuro voitti N16-sarjan ilmapistoolin SM-kultaa kahden pisteen erolla Mikkelin Ampujien Aino Rytköseen (334–332).

– Kultamitali tuntuu hyvältä! Se oli yllätys, sillä ammuin yhden kolmosen, hän kertoi.

Kunnaspuro on harrastanut ampumaurheilua jo viiden vuoden ajan. Hän täyttää 14 vuotta toukokuussa.

Ampumaurheiluliiton lasten ja nuorten Kultahippufinaalit ovat Salossa 21.–22. huhtikuuta. Kunnaspuro nähdään sielläkin kilpailemassa.

– Tämä on viimeinen vuosi, kun voin osallistua Kultahippufinaaleihin, hän sanoi.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio