Juho Kurki ilmakiväärin 23:s Münchenin maailmancupissa

Pekka Söderlund
Juho Kurki ilmakiväärin 23:s Münchenin maailmancupissa

Juho Kurki kuvaili ampumistaan perustekemiseksi.

Satakunnan Kansa

Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) maailmancup jatkui lauantaina Saksan Münchenissä. Päivän ohjelmassa oli kaksi suomalaislajia: miesten ilmakivääri ja naisten 50m pienoiskiväärin asentokilpailun karsinta.

Juho Kurki (Kankaanpään Ampumaurheilijat) sijoittui miesten ilmakiväärissä parhaana suomalaisena 23:nneksi. Hänen tuloksensa oli 627,5, kun finaaliraja oli 629,2. Venäläiset Vladimir Maslennikov ja Sergei Kamenski tekivät peruskisan parhaat tulokset 632,8 ja 631,3.

– Se oli ihan perustekemistä. Sain eilisissä treeneissä hyvän fiiliksen, ja siitä oli hyvä jatkaa tälle päivälle. Taso oli erittäin kova, kuten arvata saattaakin, tulokseensa tyytyväinen Kurki sanoi.

Joni Stenström (Raseborgs Skyttar) tähtäsi 619,4 pistettä ja sijoittui 79:nneksi.

– Oli huono päivä, hän tyytyi sanomaan.

Esbo Skytteföreningenin Cristian Frimanin tulos oli tänään 615,6 ja sijoitus 102:s. Hän kommentoi kilpailuaan Stenströmin tavoin lyhyesti:

– Jospa sitä oppisi kohta uudestaan ampumaan, niin se olisi mahtavaa.

Finaalissa Maslennikov oli toinen ja Kamenski kuudes. Voiton vei Valko-Venäjän Ilja Tsharheika 0,7 pisteen erolla Maslennikoviin (249,5-248,8).

Emmi Hyrkäs (Simpeleen Hahlo) ja Mira Mäkelä (Lappajärven Ampujat) edustivat Suomea naisten 50m pienoiskiväärin asentokilpailun (3x40 ls) karsintakilpailussa. Hyrkäs selvitti tiensä sunnuntain peruskilpailuun 1165 pisteellään (polvi 386, makuu 394, pysty 385). Hän jäi kaksi pistettä ennätyksestään ja oli karsintaeränsä 13. paras. Mäkelän tulos oli 1141 (373+397+371), jolla hän oli erässään 47:s eikä päässyt peruskilpailuun.

Intian Anjum Moudgil ja Kiinan Zhang Binbin tekivät karsintakilpailun parhaan tuloksen 1180. Se sivuaa ME:tä.

München on vuoden viimeinen maailmancup, jossa kilpaillaan kivääri- ja pistoolilajeissa. Münchenissä kilpailee kaikkiaan 817 urheiluampujaa, jotka edustavat 84 maata. Tämä on jo 28:s kerta, kun München isännöi ampumaurheilun maailmancupia.

Maailmancup päättyy maanantaina 28. toukokuuta järjestettäviin ilmakiväärin ja -pistoolin parikilpailuihin.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio