Juho Kurki erinomaisessa vireessä Saksassa

Kankaanpään Ampumaurheilijoiden Juho Kurki päätti urakkansa hienosti Saksan kovatasoisessa ilma-asekilpailussa. Hän teki miesten ilmakiväärin peruskilpailussa 629,9 pistettä ja sijoittui finaalissa kuudenneksi. Tulos jää vain 0,3 pistettä hänen nimissään olevasta Suomen ennätyksestä.

Kansainvälinen ja kovatasoinen ilma-asekilpailu H&N Cup päättyi lauantaina Saksan Münchenissä. Neljä miestä ylitti finaalissa 630 pisteen rajan, ykkösenä Venäjän Sergei Kamenski 632,7 pisteellään.

Kurki sanoi, että peruskisassa tulos tuli jopa helposti.

–Finaalin koelaukauksilla tuntui vaikealta, ja oli hankalaa lähteä kisaan, mutta alku meni hyvin. Jatkossa kympit jäivät reunoille. Se ei riitä näin kovassa kisassa, kun yksi ysikin tuli.

Ilma-aseiden EM-kilpailut ovat 16.–26. helmikuuta Unkarin Györissä. Kurki on nimetty Suomen EM-joukkueeseen. Hän ampui torstaina yhdeksänteen sijaan oikeuttaneen tuloksen 627,8.

–Hyvä mieli jäi. Tästä on hyvä jatkaa.

Suomen Ampumaurheiluliiton kiväärilajien päävalmentaja Pirjo Peltola sanoi, että kaksi H&N Cupin finaalipaikkaa (perjantaina Cristian Friman ja lauantaina Kurki) maailman kovimmassa ilma-asekilpailussa on kohtuullisen hyvä saavutus.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio