Jääkiekko

Joel Armia vie sopimuksensa välimieskäsittelyyn – suomalaisista myös Miikka Salomäki tekee saman

Jukka Ritola / Aamulehti
Joel Armia vie sopimuksensa välimieskäsittelyyn – suomalaisista myös Miikka Salomäki tekee saman

Viime kaudella Joel Armia pelasi Winnipeg Jetsissä.

Juhani Liuhala

Joel Armian siirto Montreal Canadiensiin varmistui noin viikko sitten. Tylsää päivää ei ole ollut siirron jälkeenkään, sillä nyt hänellä on edessä NHL:n välimieskäsittely, missä neuvotellaan sopimuksen suuruudesta.

Armia on edustanut kolme viime kautta Winnipeg Jetsiä. Päättyneellä kaudella hän teki 79 runkosarjaottelussa 12+17 tehopistettä. Armiaa pidetään myös NHL:ssä hyvänä alivoimapelaajana. Palkkaa hän tienasi kahdelta edelliseltä kaudelta 790 000 euroa kaudessa.

NHL:n välimieskäsittelyyn voidaan edetä, kun pelaajan ja seuran väliset sopimusneuvottelut eivät ole tuottaneet tulosta. Torontossa järjestettävissä käsittelyssä osapuolet saavat näkemyksen pelaajan arvosta kolmannelta osapuolelta. Pelaaja ja seura voivat kuitenkin jatkaa neuvotteluja normaalisti välimieskäsittelyyn asti. Usein sopimukseen päästään jo ennen käsittelyn alkua.

Kaikkiaan 44 NHL-pelaajaa vie sopimusneuvottelunsa välimieskäsittelyyn. Armian lisäksi suomalaisista mukana on ainoastaan Nashville Predatorsin Miikka Salomäki. Salomäki pelasi Predatorsissa viime kaudella runkosarjassa 58 ottelua ja saalisti niissä tehopisteet 2+6.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio