Timo TolonenKuopio

Ei se vain näytä lähtevän.

Mikael Kotkaniemen viiden ottelu Ässien päävalmentajana toi neljännen tappion. Tappio tuli huonolla esityksellä ja nolon lopun päätteeksi.

Ässien pistetili vaikutti jo karttuvan vähintään yhdellä, sillä Jarno Kärjen päätöserässä tekemän tasoituksen ansiosta jatkoaika häämötti jo porilaisten silmissä.

Sitten kaikki meni pieleen aivan viime hetkillä. Kärki hävisi tärkeän oman pään aloituksen, ja KalPan Kai Kantola pääsi laukomaan. Kärki yritti peittää vedon, mutta kiekko osui häneen vain sen verran, että se muutti suuntaa ja painui ohi Andreas Bernardin.

Peliä oli jäljellä 24,5 sekuntia.

Kärjen tekemä maali oli hyökkääjälle uran 100. tehopiste SM-liigassa. Karun lopun jälkeen juhlapiste ei kuitenkaan mieltä lämmittänyt.

–Siinä hetkessä se tuntui hyvältä kun saatiin peli tasoihin. Mutta tuollainen loppu ja vielä on itse mukana tilanteessa, niin kyllä se pistää tehokkaasti mielen matalaksi, Kärki kirosi.

Kärki oli ottelussa Ässien huonoin aloittaja. Siitä huolimatta juuri hän sai kumartua loppuhetkien tärkeään omaan pään aloitukseen.

"Kyllä meitä koetellaan"

Avauserä ei tarjonnut harvalukuiselle yleisölle hienouksia. Ässät vei kenttätapahtumia ja sai yrittää kahteen otteeseen ylivoimaakin, mutta paikat olivat vähissä, eikä pakkopeli ottanut sujuakseen.

Toisen erän edetessä ottelu alkoi vähitellen herätä henkiin. Tasan ottelun puolivälissä Andreas Bernard sai torjuttua kiekon aivan maaliviivan päältä hanskallaan, mutta samassa ajassa Jussi Makkonen otti jäähyn.

KalPa meni johtoon 20 sekunnin ylivoimapelin jälkeen. Maali vastasi ottelun kuvaa. Mikko Nuutisen täysin epäonnistunut veto pomppi Ben Bloodin mahan kautta maaliin asti.

–Kyllä meitä koetellaan. Tulimme ihan hyvin peliin. Meidän ylivoimamme ei kuitenkaan toimi ollenkaan. Kaveri saa ensimmäisen ylivoiman ja tekee maalin täysin epäonnistuneella laukauksella. Me emme saa edes yhtä ainoaa laukausta, Ässien päävalmentaja Mikael Kotkaniemi ihmetteli.

KalPan avausmaalin jälkeen alkoi Ässien jäähysuma. Parhaillaan kolmekin porilaista istui rangaistusaitiossa yhtä aikaa.

–Jäähyissä tuli tehtyä hölmöilyn Suomen ennätys. Ei se oikein voi olla sattuma, että tuommoisia hetkiä tuppaa meille tulemaan. Alivoimapelin onnistuminen oli kuitenkin positiivista, Kotkaniemi totesi.

"Liian hienoa"

Myös Kärjen tekemä tasoitus oli onnekas. Keskushyökkääjä pääsi laukomaan kiekon neljän KalPa-pelaajan keskeltä ja lopulta kiekko kimmahti Niko Hovisen torjunnasta verkon perille.

Ässien matka jatkuu torstaiksi Ouluun Kärppien vieraaksi. Kotkaniemen mukaan on selvää, että jäähyjä ei voi sarjakärkeä vastaan ottaa. Myös maalinteon tulee parantua, jotta paikka pudotuspeleissä varmistuu ja Ässien kannalta onnekkaasti viime hetkillä samaan aikaan Oulussa hävinnyt HPK pysyy takana.

–Emme saaneet suoria hyökkäyksiä. Emmekä saaneet edes kunnollista hyökkäysalueen hyökkäyspeliäkään. KalPa puolusti sen verran hyvin, että maalipaikkoja ei monta tullut, Kotkaniemi pohti.

–Koitettiin pelata vähän liian hienoa, jonka takia tuli paljon virheitä. Me tarvitsisimme nyt yhden hyvän voiton, siitä tämä varmasti alkaisi kääntyä. Muutamasta onnistumisesta tulisi itseluottamusta, Kärki uskoi.

Murheellinen tammikuu

Tammikuu sujui Ässiltä murheellisissa merkeissä. 11 ottelussa porilaiset pystyivät kaivamaan ainoastaan kaksi voittoa ja yhteensä seitsemän pistettä.

Mikael Kotkaniemen saldo Ässien päävalmentajana on nyt viisi ottelua, joista on tullut vain yksi voitto ja yhteensä viisi pistettä.


Lue myös nämä


Kommentit (10)

  • Nimetön

    31.1.2018 | 10:39 kommenttiin tarkennuksena. Kannattasi katsoa tilastoja, ennenkuin luokittelee pelaajia. Kärki näyttää olevan Ässien aloittajista 4. paras ja pelissä mukana olleista 3. Erot aloitusprosenteissa eivät ole isoja. Silti ihmettelen, miksi aloitukseen ei otettu Kuparista, joka on joukkueen paras aloittaja.

  • Nimetön

    Kotkaniemen potäisi ottaa joukkue haltuun ja kaikkien jätkien pitäisi puhaltaa yhteen hiileen. Ei andy voi yksin pelejä voittaa.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio