Jämin miesten kultainen keino: Paineet pois valittamalla

Heidi Lehikoinen
Jämin miesten kultainen keino: Paineet pois valittamalla

Ristomatti Hakola ja Antti Ojansivu hiihtivät kultaa kaulaan.

Heidi LehikoinenVantaa

Jämin Jänteen Ristomatti Hakola ja Antti Ojansivu kirkastivat kahden vuoden takaisen pariviestin hopeansa kullaksi Vantaan SM-hiihtojen avauspäivänä.

Hakola ehti tuuletella jo tovi ennen maaliviivaa, sillä eroa hopealle yltäneeseen Vantaan Hiihtoseuraan jäi 3,04 sekuntia.

–Emme tainneet edes keskustella taktiikasta. Ajattelin, että Antti saa tehdä oman ratkaisun ja minä hoidan loput, Hakola veisteli.

Hakola sai lehdistötilaisuudessa kehut Martti Jylhältä, joka ei ankkuriosuudella pitänyt edes nykytilanteessa mahdollisena muutaman sekunnin takamatkalta kultataistoon nousemista.

–Hivelee itsetuntoa, ei muuta voi sanoa, Hakola kiitteli kehuja.

Hän joutui päivän aikana tiukoille vain hetkittäin.

–Aina hyvää kulkua on, jos SM-kultaa on kaulassa. Ne eivät ikinä huonoilla hiihdoilla tule. Yritimme ottaa paineita itseltämme pois valittamalla koko aamun, Hakola sanoi.

Hakolan neljäs, Ojansivun ensimmäinen

Hakolan alkukausi on ollut sitä luokkaa, että olympia-aiheiset kysymykset ovat tulleet miehelle tutuksi.

Vantaalla hän tuumi, että jos kulkua on, myös 50 kilometriä kiinnostaa. Hakola on toistanut useaan otteeseen ”sinne on vielä aikaa” -lausetta, ja sama realismi kuulsi Hakunilassakin. Resepti kohti olympialaisia mentäessä on keskittyä perusasioihin.

–Koitetaan pysyä terveenä ja harjoitella ihan normaalisti. Eletään normaalia elämää, eikä tehdä mitään erikoista, Jämijärvellä viime ajat perusharjoittelusta nauttinut mies sanoi.

Hakolalle mestaruus oli neljäs, mutta Ojansivulle aikuisissa ensimmäinen. Kun Ojansivu päästi Hakolan viimeiselle kierrokselle Pohti SkiTeamin tuntumassa, hän luotti kankaanpääläisen hoitavan mestaruuden.

–Silloin tiesin, että tämä homma oli tässä. Kun katsoin jäistä laskua, jossa Risen laskuasento näytti pahalta, siinä pikkuisen pelotti. Muuten oli ihan luotto, Ojansivu naureskeli vieressään istuneen Hakolan kuullen.

Ojansivu teki Vantaalle tuloksekkaan piston, sillä häntä ei enää viikonlopun muilla matkoilla nähdä. Tour de Skin rasitukset painoivat vielä sinnikkäästi taistellutta miestä.

–Ihan kiva oli hiihtää tänään kilpaa. Karsinnassa vähän pelotti, kun oli sellainen olo, että olisi suoraan Alpe Cermisin päältä lähtenyt viivalle, Ojansivu huokaisi.

Ikaalisiin naisten kulta

Jämin Jänteen naiset hiihtivät myös loppukilpailussa, mutta Riikka-Liisa Räsäsen ja Heta Jalosen puhti ei tällä kertaa riittänyt 12:tta sijaa korkeammalle.

Ikaalisten Urheilijat vei naisten pariviestin mestaruuden. Krista Pärmäkosken parina hiihti Maaret Pajunoja.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio