Jääkiekko

Ässille todella iso voitto - HPK kaatui tiukassa väännössä

Heikki Westergård
Ässille todella iso voitto - HPK kaatui tiukassa väännössä

Ässät pääsi tuulettamaan Jussi Makkosen kanssa isoa voittoa.

Satakunnan KansaPori

Ässien ja HPK:n välisessä ottelussa panokset ovat korkealla.

1. erä (1–0)

HPK oli ensimmäisillä minuuteilla liukkaammalla jalalla kaukalossa. Ässät oli vastaanottaja, mutta hyville paikoille Kerho ei päässyt parin ensimmäisen minuutin aikana.

Ässien ja pelin ensimmäinen iso tilanne tuli noin viiden minuutin kohdalla. Sakari Salminen pääsi hyvälle tontille, mutta Emil Larmi torjui laukauksen. HPK joutui kuitenkin rikkomaan hetkeä myöhemmin ja Ässät pääsi ylivoimalle.

Ässät sai kaksi hyvää maalipaikkaa, Tommi Taimen siniviivaveto jäi maalin edessä olevaan lihakasaan ja Antoine Laganière ei onnistunut maalin edestä. Ylivoiman jälkeen Tuomas Huhtasella oli hyvä paikka, mutta ei maalia siitäkään.

Jere Seppälälle aukesi loistava mahdollisuus aivan maalin edestä, kun Salminen syötti hänet avopaikkaan. Veto ei ollut hyvä.

HPK onnistui käytännössä ensimmäisestä paikastaan. Kiekko pomppi verkkoon maalinedusruuhkasta. Ässät kuitenkin haastoi tilanteen ja osuma hylättiin maalivahdin estämisen takia. Seuraavasta hyökkäyksestä Ässät osui. Simon Suoranta tälläsi Larmin torjuman kiekon tyhjänä edessään ammottavaan verkkoon. Kahden tilanteen välissä oli noin puolen minuutin väli.

Ässillä oli hyviä mahdollisuuksia maalin jälkeenkin. Larmi torjui kaksi erinomaista tilannetta nopeilla refleksikopeilla. Painopiste oli vahvasti vierailijoiden päädyssä.

Loppuminuuteilla HPK pääsi pyörittämään. Andreas Bernard otti ottelun ensimmäiset kunnon koppinsa vasta tässä vaiheessa. 48 sekuntia ennen loppua Bernard otti loistavan räpylätorjunnan.

2. erä (0–0)

Otto Paajanen otti kaksiminuuttisen heti toisen erän alussa. Ässät pääsi toiselle ylivoimalleen.

Suorannalla oli edessään jo puolityhjä maali, mutta laukaus meni ohi. Pari muutakin tonttia Ässillä oli, mutta tulosta ei tullut.

Peli jatkui seuraavat minuutit tasaisena. Molemmilla oli puolittaisia paikkoja tehdä maali, mutta mitään suurempaa mahdollisuutta ei kenellekään auennut. Ässät puolusti ensimmäiset 30 minuuttia kurinalaisesti ja valmentajan toiveiden mukaisesti.

HPK voitti pari peräkkäistä kulmapainia ja sai paikan maalin edestä. Bernard otti helpon räpyläkopin kevyestä laukauksesta.

Niko Peltola otti Ässien illan ensimmäisen kaksiminuuttisen ajassa 34.30. HPK:n huippuvaarallinen ylivoima ensimmäinen kerran kaukaloon. Ensimmäisen minuutin aikana paras paikka avautui Ässille. Jussi Makkosen vedon torjui helposti Larmi.

HPK nappasi kakkosen hyökkäysalueella, lopettaen ensimmäisen ylivoimansa puoli minuuttia myöhemmin. Ässien puolentoista minuutin ylivoiman puolestaan lopetti kesken Maksim Matushkin kampittamalla HPK:n pelaajan.

HPK sai neljä vetopaikkaa pakkopelillään, niistä kaikki tuli Kristian Vesalaiselle. Kerran hänellä katkesi maila ja kolme kertaa vedon torjui Bernard.

3. erä (2–1)

HPK aloitti päätöserän ottamalla kakkosen päästäessään liikaa pelaajia jäälle. Ässille avautui heti mainio mahdollisuus tuplata johtonsa.

Ässien ylivoima ei ollut vieläkään parhaalla tasolla. Tommi Taimi sai yhden hyvän paikan, mutta ei onnistumista. HPK jatkoi lahjojen jakamista, kun Teemu Turunen otti kampituskakkosen. Jälleen Ässille iso mahdollisuus.

Nyt patapaidat käyttivät vihdoin sen hyväkseen. Jarno Kärki nousi keskeltä vetopaikkaan ja laukoi kiekon tarkasti yläkulmaan. Iso maali joukkueelle.

Pitkään Ässät ei kahden maalin johtoaan juhlinut. HPK tuli peliin mukaan Eetu Tuulolan onnistumisella. Ässät päästi Kerhon laukomaan useamman kerran peräkkäin ja lopulta Tuulola iski vanhanaikaisella kavennuksen.

Osuman jälkeen HPK sai painetta Ässien alueelle. Kiekko oli pitkään porilaisten päädyssä, mutta suuria paikkoja ei pyörityksen aikana auennut.

Ässät pahensi tilannettaan ottamalla jäähyn päästäessään liikaa pelaajia jäälle. Peliaikaa oli tässä vaiheessa jäljellä 8.40.

Pakkopelillään HPK pyöritti, loi paikkoja, muttei tehnyt maalia. Ässien alivoima ja Bernard maalilla taistelivat hyvin.

Seuraavat minuutit olivat kovaa taistelua. Ässät puolusti hyvin, ja HPK yritti päästä tasoihin ilman onnistumisia.

HPK otti maalivahdin pois 1.10 sekuntia ennen loppua. Painetta joukkue ei enää hyökkäysalueelle saanut. Ässät iski pelille pisteen neljä sekuntia ennen loppua. Tyhjiin osui Jussi Makkonen.

Maalit:

14.07 Simon Suoranta (Juho Tommila, Ville Korhonen) 1–0

43.32 Jarno Kärki (Maksim Matushkin, Ville Korhonen) 2–0 yv

47.12 Eetu Tuulola (Oula Palve, Jere Innala) 2–1

59.56 Jussi Makkonen (Korhonen, Ben Blood) 3–1 tm

Ässien kokoonpano

1-kenttä: Korhonen–Makkonen–Suoranta, Peltola, Seppälä.

2-kenttä: Kärki–Kuparinen–Appelgren, Matushkin, Tommila.

3-kenttä: Salminen–McRae–Laganière, Blood, Taimi

4-kenttä: Huhtanen, Saha, Lamberg, Tuohilampi

Maalivahti: Bernard.


Kommentit (14)

  • Nimetön

    Vaikka voitto tulikin niin on kyllä sanottava että sekavalta näytti peli, ei oikein ollut pelitaktiikkaa, paljon yksin yrittämistä. Bernardin onnistuminen oli suuri pelastus tällä kertaa.

  • Nimetön

    Huhtastakaan ei oikein pelaaminen näytä enää kiinnostavan

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio