HPK lähetti Vampulan aikaiselle kesälomalle

Arttu Keränen kaipaa ensi kaudeksi täyden pelaajaringin, jotta harjoitukset saadaan pyörimään kunnolla.

Markku Mäkinen
HPK lähetti Vampulan aikaiselle kesälomalle

LP Vampulan Elli-Noora Hiltunen (vas.) taisteli tiukasti pallosta HPK:n Allison Mayfieldin kanssa.

Jari Perkiö

LP-Vampulan kolmas liigakausi päättyi täsmälleen samalla tavalla kuin kaksi aiempaakin. Huittislaisjoukkue lähti kesälomalle kolmen puolivälierän jälkeen.

Kahtena edelliskeväänä Vampula jäi aseettomaksi LP Viestiä vastaan. Nyt eväät loppuivat hallitsevan mestarin HPK:n käsittelyssä.

HPK vei kolmannen puolivälierän lukemin 3–0 (25–18, 25–14, 30–28) ja eteni välieriin voitoin 3–0.

Silti kolmannen erän hieno nousi jätti Vampulan pelaajien suuhun hyvän maun. Vieraat nousivat kuuden pisteen takaa rinnalle ja saivat jopa kaksi eräpalloa, mutta HPK hoiti ratkaisuhetket tyynesti ykköshahmonsa Allison Mayfieldin johdolla.

– Kolmas erä vedettiin puhtaasti kotimaisin voimin. Ehkä olisi pitänyt pitänyt kokeilla vastaavaa rohkeammin jo kauden mittaan, Vampulan valmentaja Arttu Keränen tuumi.

Kentälle vaihdetut Susanna Sutki ja Annukka Paloniemi selviytyivät urakastaan paremmin kuin Taylor Bruns ja Binetou Sow.

Toki on otettava huomioon, että HPK alkoi pyörittää vaihtorulettia tyrmäävän alun jälkeen. Siksi yksittäiseen erään ei kannata tuijottaa liikaa.

Puolivälieräsarjan voitto olisi vaatinut Vampulalta ison ihmeen. Nyt nämä pelit menivät samaan kategoriaan kahden edelliskevään Viesti-pelien kanssa.

Kun katsotaan puhtaasti numeroita, Vampulan puolivälieräsaldo on lohduton. Otteluvoitot 0–9 ja erävoitot 1–27.

Vastapainoksi pitää muistaa, että vastassa on ollut maan absoluuttinen kärki.

Niinpä edistysaskel edellyttää nyt parempaa runkosarjasijoitusta, jolloin Vampula voi välttää Viestin ja HPK:n kaltaiset valtiaat.

– Se on sanottava, etten ole runkosarjan seitsemänteen tilaan tyytyväinen. Siitä jäi kitkerä maku. Viides sija oli täysin omissa käsissä, mutta emme pystyneet tarttumaan tilaisuuteen. Pelasimme muutaman ottelun todella huonosti ja hukkasimme saumamme, Keränen harmitteli.

Keränen ottaa mahalaskut pitkälti omaan piikkiinsä.

– En pystynyt valmistamaan joukkuetta kaikkiin peleihin niin hyvin kuin olisi pitänyt. Tämä puute pitää korjata tulevaksi kaudeksi.

Vampulan luotsina jatkavalla Keräsellä on selkeät visiot jatkoa ajatellen.

– Meidän pitää saada kahdentoista pelaajan rinki. Se on ehdoton edellytys siihen, että harjoitukset pyörivät kunnolla. Nyt vedimme koko kauden kahdella keskitorjujalla. Se oli kova setti Eeva Puukalle ja Katja Metsäkoivulle. Kuorma oli kova varsinkin ensimmäistä liigakauttansa pelanneelle Metsäkoivulle. Tilanteeseen nähden hän hoiti ruutunsa mallikkaasti.

Keränen nosti esiin myös Venla Raitalan ja Julia Porsangerin. Liigassa debytoinut Raitala nousi muutamassa pelissä jopa ratkaisijaksi. Porsanger nosti tasoansa selkeästi edelliskausista.

Tuleva joukkue koostuu pääosin kotimaisista ja eteenpäin pyrkivistä pelaajista.

Mikä on tämän kauden ulkomaalaisten kohtalo?

– En sano yhtään mitään, Keränen vaikeni.


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Valmentajakin voi katsoa peiliin jos uskaltaa vaihtaa Sutkin ja Paloniemen kentälle vasta viimeisen pelin viimeisessä erässä. Aika epätasainen oli esim. Bintun peli kauden aikana.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös