EM-Yleisurheilu

Holttinen tippui täpärästi seiväsfinaalista – Putoamisen lisäksi nuorta hyppääjää harmitti toinenkin asia: "Olisi ollut hienoa saada se haltuun"

Janica Rauma juoksi esteissä ennätyksensä ja kauden kärkiajan.

Pasi Liesimaa/IL
Holttinen tippui täpärästi seiväsfinaalista – Putoamisen lisäksi nuorta hyppääjää harmitti toinenkin asia: "Olisi ollut hienoa saada se haltuun"

Urho Kujanpää ei selviytynyt seiväsfinaalia, mutta piti EM-kisoja hienona kokemuksena.

Tapani SaloBerliini

Tommi Holttinen oli millien päässä päästä seiväshypyn finaaliin yleisurheilun EM-kisojen karsinnassa Berliinissä.

Holttisen, 21, viimeinen yritys omasta ennätyskorkeudesta 561 oli viittä vaille loistava. Hän nousi reilusti riman päälle, mutta hipaisi alas tullessaan hiuksen hienosti riman alas.

–Päällimmäisenä mielessä on pettymys. Se olisi ollut oma ennätys, mutta myös seuran (Someron Esa) ennätys. Olisi ollut hienoa saada se haltuun, kuitenkin kyse perinteikkäästä seivässeurasta, Holttinen tuumasi.

Holttisen tulokseksi jäi 551. Hän oli ensimmäinen finaalin ulkopuolelle jäänyt hyppääjä.

Someron Esa ennätys on Eemeli Salomäen nimissä: 560.

–561 on ollut koko kesän tavoitteena, Holttinen sanoi.

Tampereen Pyrinnön Urho Kujanpää ja Karhulan Urheilijoiden Tomas Wecksten ylittivät 536. Se ei riittänyt finaaliin.

–Oli kuitenkin hieno kokemus olla täällä. Olen tyytyväinen myös hyppyihini. Tein täällä kesän parhaat suoritukseni. Yritykset 551:stä olivat pienestä kiinni, Kujanpää tuumasi.

Naisten moukarissa Inga Linna ja Krista Tervo eivät selviytyneet karsinnasta loppukilpailuun.

Linna heitti karsintaryhmänsä yhdeksänneksi tuloksella 65,46 ja Tervo ryhmänsä 12:nneksi tuloksella 65,37.

Kokonaistilastoissa Linna oli 20:s ja Tervo 21:s.

Janica Rauma juoksi 3 000 esteiden alkuerissä ennätyksensä 9.41,70. Tulos on myös kauden kotimainen kärkitulos, mutta finaaliin asti se ei riittänyt. Hän oli kokonaistuloksissa 19:nneksi nopein. Jatkoon selvisi yhteensä 15 juoksijaa.

Sara Kuivisto juoksi eränsä yhdeksänneksi 1500 metrillä. Kuiviston aika 4.11,39 oli kokonaistilastoissa 17:s, joten hän ei selviytynyt finaaliin.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio