Olympialaiset

Hannu Manniselta nähtiin kaikkien aikojen limbo yhdistetyn harjoituksissa! Valmentajalta jäätävä heitto: "Tehtiin olympiahistoriaa"

Jussi Leinonen
Hannu Manniselta nähtiin kaikkien aikojen limbo yhdistetyn harjoituksissa! Valmentajalta jäätävä heitto: "Tehtiin olympiahistoriaa"

Hannu Manninen teki yhdistetyn harjoituksissa todennäköisesti modernin aikakauden historiaa.

Pekka AaltoAlma Media, Pyeongchang

Lentäjäksi kouluttautunut Hannu Manninen kunnostautui tiistaina yhdistetyn harjoituksissa Pyeongchangin normaalimäessä. Lajilegenda räväytti ensimmäisellä yrityksellään peräti 101 metrin hypyn, mikä riitti koko kierroksen kahdeksanteen sijaan. Se oli konkarilta uskomaton onnistuminen viime aikojen tasoon nähden.

Toisella kierroksella mies kohautti jälleen. Jopa niin, että FIS:n tilastoja on pakko epäillä. Totta se kuitenkin on, vahvistaa yhdistetyn päävalmentaja Petter Kukkonen.

Manninen leiskautti 36 metrin hypyn. Luitte oikein, 36.

–Ylämäenladussa on todella korkeat reunat, johon mono voi hangata, jos sukset kulkevat ulkoreunaa myöten. Hannulla tämä tapahtui juuri ponnistushetkellä, mikä aiheutti sen, että hän oli lentää suoraan mahalleen, Kukkonen selittää.

Onneksi tapaturmaa ei käynyt, vaan Manninen pääsi mukaan myös kolmannelle harjoituskierrokselle. Päävalmentaja ottaa tilanteen lunkisti.

–Tehtiin olympiahistoriaa! On varmaan lyhyin hyppy olympialaisissa ikinä, Kukkonen heitti.

Normaalimäestä on vaikea hypätä alle 50 metriä, vaikka yrittäisi. Päivän toiseksi lyhyin ponkaisu oli USA:n Taylor Fletcherin 66-metrinen ja pisin Norjan Jarl Magnus Riiberin 110 metriä.

Manninen on mukana keskiviikon kilpailussa, johon pääsevät suomalaisista myös Ilkka Herola, Eero Hirvonen ja Arttu Mäkiaho. Mäkiosuus alkaa kello 8.00 Suomen aikaa ja hiihto 10.45.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio