Hakola unohti ilmoittautua kisaan – lähti ensimmäisenä ladulle ja hiihti toiseksi

Tero Vehkamäki
Hakola unohti ilmoittautua kisaan – lähti ensimmäisenä ladulle ja hiihti toiseksi

Ristomatti Hakola joutui lähtemään kilpailuun ensimmäisenä, koska oli unohtanut ilmoittautua kisaan. Auraajan roolista huolimatta mies hiihti kakkoseksi.

Tero Vehkamäki

Rovaniemen Suomencupissa hiihdettiin lauantaina lyhyet perinteisen hiihtotavan väliaikalähdöt miesten matkan ollessa 9 kilometriä ja naisten 6 kilometriä. Maailmanmestari Ristomatti Hakola hiihti hienosti toiseksi.

Hakola järjesti ennen kilpailua pientä draamaa, koska oli unohtanut ilmoittautua kilpailuun. Hiihdossa jälki-ilmoittautumisen hyväksymiseen tarvitaan tuomarineuvoston päätös. Toki kilpailulupa heltisi, mutta virheensä takia Hakola joutui lähtemään kisaan ensimmäisenä.

Hakola joutui taipumaan Niskaselle 27 sekuntia, mutta lähtöpaikka jätti tilaa spekulaatioille. Hakolan suksien luisto kärsi ensimmäisellä 3 kilometrin kierroksella hienoisesta lumisateesta, joka loppui ennen viimeisiä lähtijöitä ja latu liukastui.

Ei Hakola Niskasta sentään voittanut olisi, mutta ero olisi hyvinkin saattanut puolittua.

–Eipä tarvinnut miettiä väliaikoja. Tai sainhan mä ekan kierroksen jälkeen tiedon, että toisena lähtenyt Esa Mursu oli 50 sekuntia perässä, virnuili Hakola.

Tero Vehkamäki
Antti Ojansivu oli ksan kahdeksas ja Markus Vuorela 21.

Antti Ojansivu oli ksan kahdeksas ja Markus Vuorela 21.

Antti Ojansivu hiihti hyvän perusvedon ollessaan kahdeksas. Tappiota seurakaveri Hakolalle tuli 29 sekuntia.

–Ei pystynyt vielä pitämään konetta ahtaalla, mutta huomenna yritetään uudestaan, totesi Ojansivu.

Muiden Jänteen hiihtäjien sijoitukset olivat Markus Vuorela 21, Tomi Santasalo 76, Hennariikka Rahkola 16 ja Riikka-Liisa Räsänen 34.

Sunnuntaina kilpailut jatkuvat vapaan hiihtotavan takaa-ajolähdöillä. Hakolan tähtäin on tiukasti perjantaina käytävässä Rukan maailmancupin sprintissä ja huominen kisa jäänee hiihtämättä.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio