Jääkiekko

Filppula ja Komarov siirtyvät New Yorkiin täyttämään Tavaresin jättämää aukkoa – Leijonien MM-vahti Detroitiin

Scott Taetsch
Filppula ja Komarov siirtyvät New Yorkiin täyttämään Tavaresin jättämää aukkoa – Leijonien MM-vahti Detroitiin

Leo Komarovin neljän vuoden sopimuksen arvo on 12 miljoonaa dollaria.

STTNew York

Jääkiekon NHL:ssä pelaava kokenut suomalaishyökkääjä Valtteri Filppula teki vuoden mittaisen sopimuksen New York Islandersin kanssa. Sopimuksen rahallista arvoa ei NHL:n verkkosivujen mukaan ole julkistettu. Filppula, 34, pelasi viime kaudella Philadelphia Flyersissa. Hän teki 81 runkosarjaottelussa pisteet 11+22=33 ja kuudessa pudotuspeliottelussa pisteet 1+2=3.

Filppula saavutti vuonna 2008 Stanley Cupin Detroitissa. Hän on pelannut NHL:ää myös Tampa Bayssa. Hyökkääjälle on kertynyt kaikkiaan 876 runkosarjaottelua pistein 168+295=463.

New York Islanders hankki sunnuntaina riveihinsä myös suomalaishyökkääjä Leo Komarovin, joka siirtyi Toronto Maple Leafsista. Islandersin monivuotinen luottohyökkääjä John Tavares puolestaan matkasi seitsemän vuoden sopimuksella Torontoon.

Säterikin uusiin maisemiin

Suomen maalilla kaksissa peräkkäisissä maailmanmestaruuskilpailuissa torjunut Harri Säteri siirtyi PUOLESTAAN Florida Panthersista Detroit Red Wingsin NHL-joukkueen organisaatioon.

Säteri, 28, debytoi NHL:ssä viime kaudella, kun hän pääsi tammikuussa Floridan maalille tuuraamaan joukkueen loukkaantuneita maalivahteja. NHL:ssä Säterille kertyi yhdeksän ottelua, joista Panthers voitti neljä.

Pääosa suomalaisen kaudesta kului farmisarja AHL:ssä, jonka Springfield Thunderbirdsissä suomalainen torjui 29 ottelua. Hän aloittanee ensi kaudenkin AHL:ssä.

Toukokuussa Säteri oli mukana Suomen MM-joukkueessa ja pääsi tolppien väliin viidessä ottelussa. Säterin tilastot Leijonista olivat vahvat. Hänen torjuntaprosenttinsa oli 93,9 ja päästettyjen maalien keskiarvonsa 1,41. Suomen tie päättyi kuitenkin ennen mitalipelejä.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio