Olympialaiset

Etelä-Korean luistelija diskattiin – Italian Arianna Fontana voitti short trackin 500 metrin kullan

Tv-kuvan hidastus kertoi selkeästi, että Etelä-Korean Choi Minjeong häiritsi ohitusyrityksessä kisan voittajaa.

Daniel A. Anderson
Etelä-Korean luistelija diskattiin – Italian Arianna Fontana voitti short trackin 500 metrin kullan

Arianna Fontana (vas.) saavutti vihdoin olympiakultaa, Etelä-Korean Choi Minjeong sen sijaan diskattiin.

Yrjö KaresAlma Media

Italialainen Arianna Fontana purskahti itkuun odotellessaan naisten kaukalopikaluistelun 500 metrin maalikamerakuvaa. Mieltä kalvoi epäilys, veikö kullan Etelä-Korean Choi Minjeong, joka häiritsi loppusuoran ohitusyrityksessään käsikontaktilla Fontanaa.

Choi oli aiemmin tiistaina luistellut uuden olympiaennätyksen 42,22. Luistelun kiihkeän kamppailulajin finaalissa Choi oli jo aiemmin yrittänyt ohittaa Fontanan, joka kuitenkin sulki ohitustilan toistuvasti mutta sääntöjen mukaisesti.

Häiritseva ohitus

Loppusuoralla Choi raivasi oikealla kädellä tilaa itselleen ohitusyrityksessä. Molempien luistimet leikkasivat lähes samanaikaisesti maalilinjan. Hidastuskuvan mukaan Choin luistin oli vielä 22 sentin päässä maaliviivasta, kun Fontana ylitti sen.

Kultamitalin ansiosta 27-vuotias Fontana saavutti olympiamitalien värisuoran. Aiemmin hän oli voittanut kaukalopikaluistelun 500 metrillä pronssia Vancouverissa vuonna 2010 ja hopeaa Sotshissa neljä vuotta sitten.

Fontana sai merkittävän kunnianosoituksen viime vuoden lokakuussa. Hänet valittiin silloin Italian lipunkantajaksi Etelä-Korean talvikisojen avajaisiin.

Kovan onnen Christie

Sotshin kisoissa Fontana sai pronssin sijasta hopean, koska englantilainen Elise Christie diskattiin. Kilpailun jury katsoi Christien syylliseksi Sotshin finaalin kolarointiin.

Richard Heathcote
Elise Christien finaali päättyi 500 metrillä kaatumiseen. Kun yksi kilpailija diskattiin, Christie sijoittui neljänneksi.

Elise Christien finaali päättyi 500 metrillä kaatumiseen. Kun yksi kilpailija diskattiin, Christie sijoittui neljänneksi.

Nyt kilpailussa sijoittui neljänneksi Christie, joka kaatui finaalissa.

Christie on lajin kolminkertainen maailmanmestari, joka ei vieläkään onnistunut 500 metrin olympiamitalin tavoittelussa.

Fontana voitti olympiakultaa ajalla 42,569. Kilpailun kakkoseksi sijoittui hollantilainen Yara van Kerkhof, 43,256 ja kolmanneksi Kanadan Kim Boutin, 43,881.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio