EM-Baku: Suomi päätti kisat kahteen liikkuvan maalin pronssimitaliin

Suomalaiset urheiluampujat saivat vielä kaksi pronssia ampumaurheilun EM-kilpailujen päätöspäivänä Azerbaidzhanin Bakussa. Suomen EM-mitalisaldo nousi yhdeksään, kun Topi Hulkkonen (Etelä-Saimaan Ampujat) oli kolmas miesten 50 metrin liikkuvan maalin sekajuoksuissa. Samanvärinen mitali tuli myös joukkuekilpailussa. Hulkkosen lisäksi Suomen joukkueessa ampuivat Tomi-Pekka Heikkilä (Kymppi 64) ja Heikki Lähdekorpi (Satakunnan Ampujat).

Ensimmäisen kerran miesten arvokilpailuissa mukana ollut Hulkkonen sijoittui normaalijuoksuissa kuudenneksi. Hän lupasi ”lähteä parantamaan suoritustaan sekajuoksuihin”, ja niin tapahtuikin. Hän tähtäsi 390 pistettä (195+195) ja hävisi hopeamitalin vain kahdella pisteellä Venäjän Mihail Azarenkolle (392). Jännitystä riitti loppuun asti, sillä Hulkkonen tähtäsi viimeisellä laukauksellaan kasin.

–Todella, paransin suoritustani aika paljonkin! Luotin vain omaan tekemiseeni, ja jäin neljä pistettä ennätyksestäni. Viimeinen laukaus lähti kädet täristen, koska syke oli niin kova. En kuitenkaan tiennyt tilannetta, vaan pyrin tekemään parhaani loppuun asti, Hulkkonen kertoi.

EM-kultamitali meni Ruotsin Emil Martinssonille (395). Lähdekorpi sijoittui kuudenneksi 387 pisteellään (195+192) ja Heikkilä eilisen tavoin 12:nneksi tehtyään tuloksen 384 (193+191).

–Nämä oli heikot kisat. Tänään oli tasaisen huonoa tekemistä. Hitaista lähti paljon pisteitä. Niiden kanssa oli vaikeuksia, Heikkilä sanoi.

–Olen pettynyt, ja nämä kisat olivat iso pettymys. Kaksi joukkuepronssia ei ollut se, mitä lähdin täältä hakemaan, Lähdekorpi puolestaan sanoi.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio