Harri Laiho

Legendaarisen Tihonovin kiekkosuvun valmennusperintöä jatkava Tatjana Tihonov kertoi viime vuonna Satakunnan Kansalle unelmastaan valmentaa jonain päivänä Ässiä.

Vielä unelma ei ole toteutunut, mutta ensi kaudella Tihonov rikkoo tietynlaista lasikattoa, kun hän pääsee miesten joukkueen valmennusryhmään. Vierumäellä viime talvena lisäoppeja hankkinut Tihonov on saanut työpaikan Puolan pääsarjassa pelaavasta Podhale Nowy Targista.

Valmennusryhmässä hänen työnkuvaansa kuuluu tilastointia ja videoanalyysia.

Podhale Nowy Targin uusi päävalmentaja on Vaasan Sportia Liigassa viime vuosina luotsannut Tomek Valtonen. Valtonen aloittaa samalla Puolan maajoukkueen päävalmentajana ja tehtäviin kuuluu koko puolalaisen jääkiekon kehittäminen.

Puolassa syntynyt Valtonen on kertonut, että viritteillä on yhteistyötä Tihonoville tutun Vierumäen urheiluopiston kanssa.

Tatjana Tihonovin, 34, isä oli Ässiä ja Lukkoa valmentanut Vasili Tihonov. Hänen isoisänsä oli puolestaan Neuvostoliiton kolmeen olympiakultaan ja kahdeksaan maailmanmestaruuteen valmentanut Viktor Tihonov.


Kommentit (2)

  • Jorkki, oikean laidan puolustaja

    Hyvä, että Tatjana hakee maailmalta kokemuksia ja tietotaitoa. Toivon todellakin, että jossain vaiheessa hän voisi tulla mukaan myös Ässien valmennusrinkiin. Uskoisin, että hänen jo nykyisellä kokemuksella ja tietämyksellä se paikka valmennusringissä aukenisi. Naiseus tosin tekee haittaa, kun putkiaivoiset miehet tekevät pestuupäätöksiään.

  • Nimetön

    Sopisi hyvin Ässiä valmentamaan.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio