Jääkiekko

Ässät kesti todellisen trillerilopun – Lukko joutui taipumaan kiihkeässä illassa

Satakunnan paikallistaistoa seurasi Isomäki-areenassa 5047 katsojaa.

Joonas Salli
Ässät kesti todellisen trillerilopun – Lukko joutui taipumaan kiihkeässä illassa

Jarno Kärki teki Ässien toisen maalin avauserässä Kaapo Kähkösen selän taakse.

Juha LuotolaPori

Ässät–Lukko 2–1 (2–0, 0–0, 0–1). Ässäkasvatit Matti Kuparinen ja Jarno Kärki vastasivat illan kotimaaleista. Janne Keränen kavensi päätöserän puolivälissä 2–1:een, mutta Ässät otti ensimmäisen kiinnityksen puolivälieräpaikkaan.

1. erä (2–0)

Satakunnan playoffs-sarja sai todella räväkän alun. Simon Suoranta sai ensimmäisessä vaihdossa jäähyn ja seuraavassa vaihdossa nähtiin ensimmäinen maali.

Osuman viimeisteli kuitenkin Ässät, eikä suinkaan ylivoimaa pelannut Lukko. Viivamiehen paikalla pelannut hyökkääjä Arttu Ilomäki tälläsi kiekon päin ässäkapteeni Matti Kuparista ja Kuparinen spurttasi alivoimalla hyökkäykseen.

Kun syöttöpaikkoja ei liiemmin ollut, päätti Kuparinen tintata kiekon maalille heti siniviivan jälkeen. Laukaus yllätti täysin Kaapo Kähkösen, jonka längistä kiekko painui verkkoon. Ässät siirtyi näin johtoon vaivaisen 48 sekunnin pelin jälkeen!

Illan toinenkin osuma oli kotijoukkueen käsialaa. Ässien kakkosketju toi kiekon hyvin hyökkäysalueelle ja sai sen lopulta kaikkien hyökkääjien kautta hieman onnellakin Jarno Kärjen lapaan. Kärki nosti lähietäisyydeltä kiekon Kähkösen laattakäden yläkulmaan ja vei Padan komeasti jo 2–0-johtoon!

Kotkaniemi sai erän lopussa Ässien illan toisen jäähyn. Alivoimaneliö kesti kuitenkin Andreas Bernardin johdolla ilman takaiskuja.

Lukolle ei vihelletty avauserässä yhtään rangaistusta.

2. erä (0–0)

Lukon ensimmäinen jäähy tuli 25 minuutin pelin jälkeen. Valentin Claireaux sai komennuksen jäähypenkille hieman erikoisesti ässäpelaajan irrallisen mailan huitaisemisesta ajassa 25.32.

Ässien ylivoima haki tällä kertaa uomiaan ja Lukko selvisi kakkosesta melko helpolla.

Lukko pääsi jauhamaan 4–3-ylivoimaa erän puolivälissä, kun Ässät sekoili vaihtonsa kanssa tasavajaalla. Ben Blood otti tehtäväkseen selvittää ensimmäisen minuutin alivoimasta lähes yksin. Toinenkaan puolikas ylivoimasta ei tuonut Lukolle kavennusta.

Ässät nosti erän aikana jalkaa kaasulta ja päästi Lukon mukaan peliin. Erän lopussa Pata piristyi pelaamaan avauserän tasolla, mutta toinen 20-minuuttinen päättyi maalittomana.

Antoine Laganière väläytti vielä erän lopussa henkilökohtaista taitoaan. Hyökkääjä kieputteli Lukon puolustuksen solmuun ja laukoi terävästi kiekon tolppaan.

Ässät sai kiekon maaliin vielä samalla, kun summeri pärähti soimaan toisen erätauon merkiksi. Maalia ei hyväksytty, sillä peliaika oli ehtinyt loppua.

3. erä (0–1)

Päätöserä alkoi tasavajaalla Lukon Atte Mäkisen ja toisen erän lopun ylivoimalla jäähyn ottaneen Ässien Ville Korhosen istuessa jäähyboksissa. Lukko pääsi pelaamaan tuloksetta 32 sekuntia ylivoimaa Mäkisen jäähyn päätyttyä.

Lukko sai himoitsemansa kavennuksen päätöserän puolivälissä. Janne Keräsen matala laukaus yllätti mainiosti torjuneen Bernardin ja kavensi pelin 2–1:een.

Kolmannessa erässä näytti jo, ettei jäähyjä vihelletä lainkaan. Viitisen minuuttia ennen loppua sellainen kuitenkin tuli ja jälleen kerran Ässille. Marco Insamin maila käväisi sen verran korkealla, että tuomaripari Mikko Kaukokari–Aleksi Rantala passitti italialaishyökkääjän boksiin.

Ässien toinen italialainen, maalivahti Andreas Bernard oli kuitenkin jälleen mies paikallaan ja piti Lukon tehot yhdessä maalissa.

Mutta heti perään Ässät ja nimenomaan sai jälleen jäähyn. Hyökkääjä purki kiekon penkiltä vapauduttuaan suoraan katsomoon ja Ässille tuomittiin kaksi minuuttia pelin viivyttämisestä vain kolmisen minuuttia ennen päätössummeria.

Uhrautuvasti puolustanut Pata kesti tämänkin alivoiman. Lukko haki päätösminuutilla tasoitusta ilman maalivahtia, mutta mikään ei auttanut. Ässät otti ensimmäisen kiinnityksen puolivälieräpaikkaan maalein 2–1!

Maalit

1. erä: 0.48 Matti Kuparinen 1–0 av., 11.59 Jarno Kärki (Marco Insam–Jesperi Kotkaniemi) 2–0.

2. erä: Ei maaleja.

3. erä: 50.09 Janne Keränen (Teemu Ramstedt–Rony Ahonen) 2–1.

Yleisöä: 5047.

Ässien kokoonpano:

Ykköskenttä:

Ville Korhonen–Jussi Makkonen–Simon Suoranta

Niko Peltola–Jere Seppälä

Kakkoskenttä:

Marco Insam–Jarno Kärki–Jesperi Kotkaniemi

Maksim Matushkin–Juho Tommila

Kolmoskenttä:

Sakari Salminen–Matti Kuparinen–Antoine Laganière

Ben Blood–Tommi Taimi

Neloskenttä:

Tuomas Huhtanen–Niklas Appelgren–Matti Lamberg

Kristian Tuohilampi

Maalivahdit:

Andreas Bernard (Henri Kiviaho)

Lukon kokoonpano:

Ykköskenttä:

Janne Keränen–Teemu Ramstedt–Toni Koivisto

Jyri Marttinen–Simo-Pekka Riikola

Kakkoskenttä:

Heikki Liedes–Peter Tiivola–Toni Suuronen

Rony Ahonen–Atte Mäkinen

Kolmoskenttä:

Eetu Koivistoinen–Arttu Ilomäki–Joose Antonen

William Wrenn–Johan Motin

Neloskenttä:

Roni Sevänen–Jere Friberg–Valentin Claireaux

Janne Väyrynen (13. hyökkääjä)

Maalivahdit:

Kaapo Kähkönen (Lassi Lehtinen)


Lue myös nämä


Kommentit (16)

  • Nimetön

    ”… ja Lukon kokoonpanossa on nolla Lukon omaa kasvattia..”

    Tiistaina 13.3. Porissa oli kaksi: Jere Friberg ja Lassi Lehtinen. Ykköspariin mahtuva Janne Niskala oli kotona käsi paketissa.

  • hupsis

    Hienoa, että Ässät voitti. Pelin taso oli kyllä heikko. Kentän parhaat olivat selvästi pelaajien tason
    ylittäneet aivan loistavasti ottelun viheltäneet tuomarit.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio