Jääkiekko

Ässille maukas voitto Raumalta – Salminen illan tähtenä, Lähteenmäki ratkaisi

Joonas Salli
Ässille maukas voitto Raumalta – Salminen illan tähtenä, Lähteenmäki ratkaisi

Sakari Salminen ohjasi Ässien tämän kauden avausmaalin. Toisen osuman hän hoiti komean soolon päätteeksi.

Harri Laiho

Lukko–Ässät 2–3 ja.

1. erä: 1–1

Raumalla pelikello ei toiminut, mutta kausi 2018–2019 alkoi suunnilleen ajallaan soittokunnan esittämän Satakunnan laulun jälkeen.

Ottelun alku kulki Ässien tahdissa. Porilaiset pääsivät nopeasti testaamaan ylivoimaansa, kun Jakub Krejcik otti maakunnan kiekkokauden ensimmäisen rangaistuksen.

Tulosta ei tullut, mutta ote pysyi vierailla. Porilaiset tulivat hanakasti hyökkäyksiin ja pääsivät jatkuvasti laukomaan Oskari Setästä kohti. Avausmaali oli jo lähellä, kun Jere Seppälän laukaus kilahti tolppaan.

Isännät pääsivät pelin mukaan Ässien kahden rangaistuksen siivittämänä. Ensin rikkoi Seppälä, ja kun Pata oli siitä selvinnyt, Jarno Kärjen purkuyritys karkasi suoraan katsomoon.

Lukon ylivoima ei näyttänyt hyvältä, mutta tulosta se lopulta tuotti. Raumalaiset saivat pelattua päädystä kiekon maalille. Toni Koivisto oli valppaana ja törkkäsi kiekon sisään.

Maalia seurasi pieni kahakka, josta pääsi ylivoimalle. Lukon Justin Danforth karkasi kuitenkin alivoimalla puolittaiseen läpiajoon. Juho Tommila rikkoi ja tuomarit näyttivät rangaistuslaukausta. Andreas Bernard torjui Danforthin yrityksen.

Ässät tuli kuitenkin tasoihin. Peter Tiivola pelasi yhden vaihdon Sakari Salmisen ja Otto Kivenmäen keskellä ja heti tapahtui.

Tiivola suojasi kiekkoa, syötti Jere Seppälälle, joka pääsi laukomaan laidasta. Maalin edessä Salminen ohjasi kiekon maaliin. Laiturin tuuletuksissa oli tunnetta.

Erän lopussa Tommi Taimi tarjosi poikittaissyötöllä TIivolalle maalipaikan. Setänen kuitenkin torjui.

2. erä: 0–1

Toinen erä alkoi varsin tasaisesti. Rangaistukset antoivat molemmille mahdollisuuden yrittää ylivoimalla.

Erän kolmas rangaistus tuotti lopulta osuman. Ässien ykkösylivoima pääsi ensimmäistä kertaa aloittamaan pakkopelin. Viisikko rakensi heti hyvin paikan, mutta sen jälkeen tilanne näytti kuihtuvan.

Osa meni jo vaihtoon, kun Taimi haki kiekon alhaalta. Hän antoi vauhtiin Salmiselle, joka nousi ja höynäytti Rony Ahosen mennessään. Setänen pääsi väliin Salmisen viimeistelyyn, mutta torjunnasta kiekko pomppasi maalivahdin yli Lukon rysään.

Ässillä oli hyvää otetta pelistä. Illan liekehtijä Salminen järjesteli seuraavassa vaihdossa paikan Niklas Appelgrenille, mutta tämä laukoi päin Setästä.

Erän lopussa Lukko pääsi pelissä niskan päälle. Se sai paineen Ässien päätyyn ja pyrki tiukasti maalille. Isännät saivat myös ylivoiman, kun Taimi jäi päädyssä roikkumaan Lukko-pelaajaan. Raumalaiset pyörittivät, mutta eivät onnistuneet.

3. erä: 1–0

Päätöserän alussa Ässät sai paikan tehdä hajurakoa. Otto Kivenmäki karvasi kiekon Rony Ahoselta. Ahonen joutui rikkomaan.

Ylivoimalla kaukalon herra ja hidalgo Sakari Salminen tuntui olevan joka paikassa. Hän laukoi, järjesteli, karvasikin. Vain maali puuttui.

Lukon kiristä ei ollut tietoakaan. Mahdollisuus koitti, kun Salminen kamppasi raumalaispelaajan puolihuolimattomasti keskialueella.

Raumalaiset eivät jättäneet tilannetta käyttämättä. Ässien alivoimanelikkö hajosi ja Janne Keränen sai kiekon avopaikkaan. Hyökkääjä viimeisteli hallitusti tasoituksen.

Peli heräsi uuteen eloon, sillä Lukko sai vauhtia, intoa ja otetta.

Ässien iltaan tuli lisää pilviä, kun Kristian Tuohilampi rikkoi maalin edessä. Maila heilui korkealla ja seurauksena oli 2+2 minuutin rangaistus.

Lukko leipoi ja leipoi. Pyöritys jatkui vielä Tuohilammen vapauduttua jäähyaitiosta. Arttu Ilomäki pääsi pyöräyttämään maalin edessä kiekon ylärimaan.

Kun Ässät pääsi viimein taas peliin mukaan, Jussi Makkonen tarjosi maalin eteen paikan Jarno Kärjelle. Suora jatkoyritys meni ohi.

Lopun ilonaiheen tarjosi Äijänsuon mediakuutio, joka alkoi toimia 17 sekuntia ennen loppua.

Lukko sai vielä läheltä piti -tilanteen, jonka Bernard kuitenkin selvitti.

Jatkoaika: 0–1

Kolmella kolmea vastaan ensimmäinen paikka oli tulla Salmiselle. Setänen sai kuitenkin heittäytymällä selvitettyä tilanteen.

Bernard nappasi mainiosti pari Lukon paikkaa. Ässistä avopaikka tuli Niko Peltolalle, mutta hänkään ei onnistunut.

Ässät nosti kädet pystyyn ajassa 63.16. Sami Lähteenmäki ajoi maalille ja ainakin porilaisten tulkinnan mukaan kiekko lipui Setäsen suojien alta maaliviivan yli.

Tilanne tarkistettiin videolta. Lopulta tuli tuomio: maali.

Niinpä Ässät avasi kauden voitolla.

Maalit:

12.38 1–0 Toni Koivisto (Janne Keränen) yv.

16.00 1–1 Sakari Salminen (Jere Seppälä, Peter Tiivola)

29.29 1–2 Salminen (Tommi Taimi, Andreas Bernard) yv.

47.46 2–2 Keränen (Koivisto, Arttu Ilomäki) yv.

63.16 2–3 Sami Lähteenmäki

Yleisömäärä: 4290


Lue myös nämä


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Tässä nähtiin taas kerran se uho, johon Raumalla ollaan kyllästytty. Torilta lähdettiin marssimaan hallille ja häviämään. Lukosta ei kerta kaikkiaan ole menestyjäksi. Kun kuuntelee yleistä keskustelua, ei Raumalla edes puhuta jääkiekosta. Niin se vain on.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio