Yksi juoksu riitti molemmilla jaksoilla – Estämisestä ottelun puhutuin tilanne

Pesäkarhut otti nopean revanssin Virkiästä.

Emilia Itävalo ja Minttu Vettenranta pitivät Pesäkarhujen ulkopelin erehtymättömänä.

Pori

Pesäkarhut ja Virkiä kohtasivat toisensa yhden välipäivän jälkeen toistamiseen tuulisessa perjantaimittelössä.

Pesäkarhut takoi Lapualla kymmenen juoksua emäntien kuutta vastaan, mutta hävisi ottelun 1–2. Porissa kotijoukkue otti nopean revanssin ilman tappioita kauden aloittaneesta Virkiästä.

Pesäkarhut voitti harvinaisen vähäjuoksuisen ottelun 2–0 (1–0, 1–0).

Seinäjoelta täksi kaudeksi Poriin hankittu Silja Syrjälä tuntuu peliesitysten perusteella kotiutuneen mainiosti Satakuntaan. Erinomaisesti paloja etukentän kollega Emilia Itävalon kanssa siepparina napsiva Syrjälä taitaa myös sisäpelin.

Yksi Pesäkarhujen päävaihtajista kirjautti Virkiää vastaan kuusi kärkilyöntiä 86 prosentin teholla.Jos kaksi päivää aikaisemmin joukkueet takoivat helteessä ja myötätuulessa juoksuja varsin mukavalla tahdilla, oli perjantaina molemmilla joukkueilla hankalampaa. Etenkin vierailijoiden sisäpeli oli syväjäässä. Koko ottelussa joukkueelle merkittiin vain 19 kärkilyöntiä, joista kaiken kukkuraksi Kaisa Peräaho kirjautti yksin kahdeksan.

Ottelun ensimmäinen juoksu nähtiin vasta neljännen aloittavalla, kun Tiia Peltosen kumura painu koppareiden eteen ja Itävalo ehti niukasti kotipesään. Juoksu riitti lopulta jaksovoittoon.

Jakson puhutuin tilanne nähtiin hieman myöhemmin, kun etutilanteessa lyötiin ohittava näpäys. Tuomarit kokoontuivat keskustelemaan estämistilanteesta, sillä Emilia Linnan ja etulukija Petra Kerolan linjat kohtasivat. Tilanteesta tuomittiin sääntöjen mukaisesti sisäpelaajan estäminen, sillä takaetenijä ei saa häiritä etenemisellään ulkopelaajan suoritusta.

Nykytapojen mukaisesti tuomarit ja pelinjohtajat pitivät lyhyen kokouksen ottelun jälkeen, jossa puitiin estämistilanne hyvässä hengessä.

”Tilanteet tulevat nopeasti, mutta takaetenijän on annettava ulkopelaajalle rauha tehdä suorituksensa ja ennen kaikkea on pystyttävä välttämään kontakteja loukkaantumisten välttämiseksi”, syöttötuomari Sari Palokari näki tilanteen.

Toisella jaksolla jatkettiin siitä mihin tauolla jäätiin. Ensimmäisen vuoroparin tasoittavalla Peltonen kumatti pallon polttolinjaan ja lyönti poltti vierailijoiden räpylässä. Myös tämä juoksu jäi jakson ainoaksi ja kotijoukkue sai haluamansa revanssin ansaiten täyden pistepotin.

Ottelussa palkittiin kotijoukkueen parhaana molemmat juoksut lyönyt Tiia Peltonen. Kakkospalkinnon pokkasi erinomaisia otteita läpi ottelun esittänyt Silja Syrjälä. Minttu Vettenranta puolestaan keräsi koko joukon erikoispalkintoja hyvästä lukkaripelistään.

Kotijoukkueen pelinjohtaja Jarkko Pokela oli keskiviikkoista esitystä tyytyväisempi Pesäkarhujen sisäpeliin.

”Teimme parempia sisäpeliratkaisuja kuin Lapualla. On myös annettava tunnustusta vastustajalle, jolta puuttui muutama pelaaja ja vielä yksi tippui kokoonpanosta kesken pelin, Pokela viittasi Iina Lehtisen loukkaantumiseen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut