Amanda Kotaja kelasi taas SE-vauhtia, vaikka MM-kisat ovat vasta heinäkuussa: ”Se oli ehjä kelaus”

Toukokuun aikana Kotaja on jo kahdesti kohentanut 200 metrin Euroopan ennätystä ja kahdesti sivumatkansa 400 metrin Suomen ennätystä.

Amada Kotaja paralympialaisissa Tokiossa 2021.

Suomalaiset pyörätuolikelaajat ovat ennätyskunnossa jo nyt, vaikka parayleisurheilun MM-kisat ovat vasta heinäkuussa Pariisissa.

Amanda Kotaja kelasi perjantaina Nottwilissä Sveitsissä parayleisurheilun gp-kisassa Suomen ennätyksen 400 metrillä 55,04 sekuntia omassa vammaluokassaan.

”Se oli ehjä kelaus. 400 metriä on täysin eri matka kuin 100 ja 200 metriä ja sain hyvää kilpailukokemusta. Kaarreohjainta on opittava säätämään varsinkin toiseen kaarteeseen”, Kotaja kertoi lajitiedotteessa.

Vampulan Urheilijoita edustava Kotaja sijoittui sveitsiläisen Manuela Schärin voittamassa kilpailussa kuudenneksi.

Toukokuun aikana Kotaja on jo kahdesti kohentanut 200 metrin Euroopan ennätystä ja kahdesti sivumatkansa 400 metrin Suomen ennätystä.

Paralympiavoittaja Leo-Pekka Tähti kelasi Nottwilissä 400 metrillä viidenneksi luokassa 54 ajalla 47,46 ja Euroopan mestari Henry Manni luokassa 34 kahdeksanneksi ajalla 53,22.

Porin Tarmoa edustava Tähti oli tyytyväinen sijoitukseensa ja aikoo kelata 400 metriä enemmänkin.

”Talvella vedin kelauksen harjoituskauden lisäksi koripalloilun kilpailukauden. Levon määrä ja palautuminen pitää ottaa tarkemmin huomioon ja sen kun olen oppinut, niin selvisin talvesta ilman vammoja”, Tähti sanoi.

Näkövammaisten luokassa 12 Helsingin Kisa-Veikkojen Iida Lounela juoksi 400 metrillä neljänneksi ajalla 65,87. Tulos jäi vain 0,12 sekuntia Lounelan viimekesäisestä Suomen ennätyksestä.

Lounela juoksi yksin, koska hänen henkilökohtaisena avustajanaan toimiva veljensä valmistautui samaan aikaan koeviikolle.

”Parempaa on luvassa. Tämä jätti nälkää ja olen optimistinen, että aika paranee paljon”, Lounela sanoi.

Nottwilin kolmipäiväiset gp--kilpailut päättyvät lauantaina, jolloin Tähti ja Amanda Kotaja kelaavat päämatkansa 100 metriä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut