Amanda Kotaja hurjassa kevätkunnossa: Euroopan ennätys uudelle sekuntiluvulle

Myös Leo-Pekka Tähti voitti 200 metrillä.

Amanda Kotaja teki nopeasti uuden Euroopan ennätyksen.

Vampulan Urheilijoiden Amanda Kotaja totesi torstaina, että ”ilmeisesti on ihan hyvä kunto”, kun hän kelasi T54-luokan 200 metrillä uuden Euroopan ennätyksen.

Ihan hyvän kunnon sijasta Kotajalla on jopa hurja kevätkunto. Sen hän todisti lauantaina Arbonissa Sveitsin avoimissa mestaruuskilpailuissa. Vanha Euroopan ennätys sai vanheta vain kaksi päivää. Kotaja kelasi maanosan ennätyksen omassa luokassaan samalla uudelle sekuntiluvulle, kun hän pysäytti kellot aikaan 27,93.

Kotajan torstainen EE-tulos 0,14 sekunnilla.

"Torstai ja lauantai olivat melko erilaiset kilpailut. Nyt kaarre oli erittäin, erittäin vahva. Loppusuoralla vastatuuli näkyi”, Kotaja viittasi SUL:n tiedotteessa siihen, että kilpailun aikana oli nyt vastatuulta metri sekunnissa.

"Tänään oli lämpimämpää kuin torstaina. Se on minulle erittäin tärkeää tuloksen tekemiseksi, Kotaja sanoi.

Kotaja jatkoi ennätystehtailuaan 400 metrillä. Kolmas sija irtosi uudella SE-tuloksella 55,35.

Pariisin MM-kisoissa Kotaja osallistuu bravuurimatkansa satasen lisäksi 400 metrillä. 200 metriä ei ole MM-kisojen ohjelmassa.

"Tänään oli lämpimämpää kuin torstaina. Se on minulle erittäin tärkeää tuloksen tekemiseksi.”

Myös miesten T54-luokassa 200 metrin ykkönen tuli Satakunnasta. Niin ikään vahvassa kevätkunnossa oleva Leo-Pekka Tähti otti voiton ajalla 24,87.

Porin Tarmon mies kiilasi maailmanlistan kakkoseksi. Thaimaan nuori menijä Athiwat Paeng-Nuea on kelannut tällä kaudella ajan 24,80. Juuri Paeng-Nuea oli mies, joka päätti Tokion paralympialaisissa Tähden valtakauden sadalla metrillä.

Sivulajissaan 400 metrillä Tähti kelasi kahdeksanneksi ajalla 47,58.

Pariisin MM-kisoissa Tähti kelaa 100, 400 ja 800 metrillä. Tämän kesän tuloskunto 400 metrillä määrittelee sen, osallistuuko porilainen 400 metrille myös ensi vuonna Pariisin paralympialaisissa. Tähden mukaan ratakierroksen ajan pitäisi tänä kesänä painua alle 46 sekunnin, jotta 400 metriä kannattaa harkita paralympialaisissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut