Rafael Nadalin lonkka ei kestä Ranskan avoimia – aikoo lopettaa ensi vuonna

Rafael Nadal ilmoitti torstaina, että Pariisissa pelattava Ranskan avoin tennisturnaus jää väliin. Espanjalainen aikoo lopettaa ensi vuonna.

Rafael Nadal ilmoitti torstaina, ettei hän pelaa ensi maanantaina alkavassa Ranskan avoimessa tennisturnauksessa.

Tenniksen moninkertainen grand slam -voittaja Rafael Nadal ei osallistun ensi maanantaina alkavaa Ranskan avoimeen tennisturnaukseen, kertoo uutistoimisto AFP.

”Minä en tee tätä päätöstä, kehoni tekee”, 36-vuotias espanjalainen sanoi.

Nadal on osallistunut kauden toiseen grand slam -turnaukseen, Ranskan avoimiin, joka kerta vuodesta 2005 lähtien. Hän on voittanut turnauksen peräti 14 kertaa.

Nadal ei osannut sanoa, milloin hän palaa turnauksiin. Yksi mahdollisuus on syksyn Davis cup -finaalit. Hän kertoi myös, että hän aikoo pelata vielä vuonna 2024.

”Se on luultavasti viimeinen vuoteni ammattilaiskiertueella, mutta en lupaa tätä 100-prosenttisesti, koska koskaan ei voi tietää, mitä tapahtuu”, Nadal totesi.

Nadal on voittanut miesten kaksinpelissä grand slam -turnauksen kaikkiaan 22 kertaa. Grand slam -turnaukset ovat Australian ja Ranskan avoimet turnaukset sekä Wimbledonin ja Yhdysvaltojen avoimet turnaukset.

Minä en tee tätä päätöstä, kehoni tekee.

Nadal on ollut Pariisissa lähes mahdoton voitettavaksi. Hänen Ranskan avointen tilastoissaan on 112 voittoa ja vain kolme tappiota. Novak Djokovic voitti hänet 2015 ja 2021. Ruotsalainen Robin Söderling sai Nadalin nurin 2009.

Vuoden 2016 turnaus jäi Nadalilta kesken rannevamman takia.

Nadal voitti Ranskan avoimet ensi kerran täytettyään juuri 19 vuotta 2005. Viime vuonna hänestä tuli turnauksen vanhin mestari 36-vuotiaana.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut