Tuomas Iisalo teki suomalaista koripallo­historiaa – johti Bonnin Mestarien liigan voittoon

Bonn voitti sunnuntaina Mestarien liigan loppuottelussa Hapoel Jerusalemin.

Tuomas Iisalo valmentaa Bundesliigassa pelaavaa Bonnia.

Menestyksekästä valmennusuraa Saksassa luova Tuomas Iisalo teki suomalaista koripallohistoriaa luotsaamalla Baskets Bonnin miesten Mestarien liigan voittoon. Bonn kukisti Malagassa pelatun lopputurnauksen finaalissa israelilaisen Hapoel Jerusalemin 77–70.

Bonnin kausi on ollut upea, sillä joukkue lähtee Saksan Bundesliigan pudotuspeleihin runkosarjaykkösenä. Bonn on hävinnyt koko kauden aikana vain viisi ottelua, ja Iisalo valittiin vuoden valmentajaksi sekä Saksan liigassa että Mestarien liigassa.

Bonn teki Hapoel-voitolla seurahistoriaa, sillä vuonna 1992 perustettu joukkue ei ollut koskaan ennen voittanut mestaruuspokaalia missään kilpailussa.

”Olemme käyneet joukkueen kanssa läpi, että tällaiset mahdollisuudet ovat hyvin harvinaisia ja meidän on otettava kaikki irti niistä. Olemme lähestyneet jokaista päivää siten, että tämä on se kausi, jota ei voi koskaan enää peitota. Emme ole ottaneet yhtään vapaapäivää harjoituksissa”, Iisalo sanoi Koripalloliiton tiedotteen mukaan finaalin lehdistötilaisuudessa.

”Tässä tilanteessa oleminen ja näiden jätkien kanssa voittaminen on jotain sellaista, mistä en osannut edes uneksia.”

Koripallossa Mestarien liiga on Kansainvälisen koripalloliiton (Fiba) ykkösliiga, mutta sen ”yläpuolella” on Euroliiga, jossa pelaa Euroopan suurimmat seurat. Euroliiga ei ole Fiban alainen sarja.

Iisalo, 40, on valmentanut Suomessa Tapiolan Honkaa 2014–2015. Ennen Bonnia hän luotsasi saksalaista Crailsheimia 2016–2021.

Maajoukkueen vakiokasvon Sasu Salinin edustama Teneriffa kukisti Mestarien liigan pronssiottelussa Malagan 84–79.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut