Porissa pelataan ensi kaudella sarjaa, jota kaupungissa ei ole nähty ainakaan vuosikymmeniin – ”Utopialtahan tämä on tuntunut”

BC Sisu lunasti paikan alle 16-vuotiaiden SM-sarjaan. Yhtenäinen mutta tuntematon kaveriporukka herätti koripallopiireissä mielenkiintoa.

Tatu Haapala valmensi BC Sisun nuorten joukkueelle historiallisen SM-sarjapaikan.

Pori

Porilaisen BC Sisun alle 15-vuotiaiden joukkue lähti ikäluokan SM-sarjaan Robert Petersen Cupiin rankingin sijalta 18. Rankingista vastasivat sarjaan osallistuneiden joukkueiden valmentajat.

BC Sisun valmentaja Tatu Haapala tiesi jo syksyllä, että hänen joukkueensa ranking on liian alhainen. Se johtui siitä, että itäisen ja pohjoisen alueen valmentajat sijoittivat tuntemattomat porilaiset viimeiseksi, sijalle 25.

Läntisellä alueella BC Sisun juniorit tunnettiin. Lähijoukkueiden valmentajat arvioivat porilaiset kymmenen joukkoon.

He ja Haapala olivat oikeassa.

BC Sisu sijoittui maan valioiden joukossa juuri kymmenenneksi. Sijoitus varmistui Helsingissä pelatun viimeisen turnauksen viimeisessä pelissä. Kaksi viikkoa aiemmin porilaisilla oli mahdollisuus lunastaa paikkansa jopa kahdeksan parhaan joukossa, mutta tappio HNMKY:lle passitti joukkueen taistelemaan sijoista 9–12.

Kymmenes sija irtosi kun Sisu kaatoi viimeisessä ottelussa turnausisännän WB-Pantterit 69–62. Kolmannen erän puolivälissä Sisu oli 15 pistettä tappiolla, mutta porilaisten tämän kauden tavaramerkki on ollut nousut tukalista paikoista voittoon.

Kymmenennen sijan arvokkain anti oli se, että sillä BC Sisu lunasti ensi kaudeksi paikan alle 16-vuotiaiden poikien SM-sarjaan.

”Porissa ei ole ollut ainakaan vuosikymmeniin joukkuetta koripallon SM-sarjoissa. Me jätimme isojakin pääkaupunkiseudun seuroja taaksemme, kuten Tapiolan Hongan ja WP-Pantterit”, Haapala kertoi.

”Utopialtahan tämä on tuntunut.”

SM-sarjapaikan BC Sisu lunasti Porin omilla pojilla sekä kahdella raumalaisvahvistuksella.

Eeli Lahti (vas.) Robin Ryynänen, Antti Kotka, Ruben Barrett, Aaron Hellsten, Pyry Puonti, Tomas Korhonen, Waltteri Salmi, Leo Häyhtiö ja valmentaja Tatu Haapala nappasivat BC Sisulle paikan alle 16-vuotiaiden SM-sarjaan. Joukkueeseen ovat kauden aikana kuuluneet lisäksi Eemil Tamminen, Severi Nikitin, Toivo Kilkku ja Veikka Arola sekä apuvalmentaja Miro Patrakka.

Valmentajan mukaan Sisun joukkueen valttina on ollut yhtenäisyys.

”Kyseessä on tiivis kaveriporukka, jossa jokainen saa olla oma itsensä, ja jossa jokainen saa olla luova pelaaja.”

Haapala on valmentanut poikia viisi kautta. Koronan vuoksi vain kaksi viimeisintä kautta ovat olleet kokonaisia. Se huomioiden joukkueen kehitys on ollut huimaa.

Nimenomaan jatkokehityksen kannalta paikka ikäluokan SM-sarjassa oli tärkeä.

”Osoitimme kuuluvamme parhaiden joukkoon, mutta on meillä vielä hommia, että saamme isoja seuroja lisää kiinni. SM-sarjapaikka antaa varmasti kesäksi harjoitusintoa.”

”Näissä kaikissa pojissa on potentiaalia mihin vain, kunhan halua riittää.”

Johtotähtinä ovat olleet maajoukkueleireillekin kutsuttu Robin Ryynänen sekä Ruben Barrett. Ryynänen on ollut monen valmentajan silmätikku, jolla saattaa olla nopeasti kysyntää isompiinkin seuroihin kehittymään. Ensi kaudella hänen ja muiden Sisun nuorten kelpaa jatkaa kehitystään oman kaupungin SM-sarjaryhmässä.

”Ympäri Suomen on ollut mielenkiintoa, että mikä tämä porilainen joukkue oikein on. Nyt meidät jo tiedetään muuallakin”, Haapala iloitsee.

Näissä kaikissa pojissa on potentiaalia mihin vain, kunhan halua riittää.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut