Kalle Rovanperällä mahtava päivä Portugalissa: ”Voin olla tosi tyytyväinen”

Lappi teki seitsemännellä erikoiskokeella komean nousun kolmanneksi ja on perjantain jälkeen viidentenä.

Kalle Rovanperä on tiukasti kiinni kauden avausvoitossaan.

STT

Toyotan Kalle Rovanperä jahtaa kauden ensimmäistä voittoaan rallin MM-sarjassa. Kahdeksan ajetun erikoiskokeen jälkeen Rovanperän johtoasema kilpailussa oli 10,8 sekuntia ennen Hyundain Dani Sordoa.

Rovanperä oli jo perjantain aamupäivän lenkin jälkeen kisassa toisena ja karkasi muilta iltapäivän erikoiskokeilla. Vielä aamulla suomalaiskuskin auton säädöt olivat hieman hakusessa.

”Oli ihan odotettavissa, että joudumme rallin aikana autoa säätämään, koska testasimme kuitenkin ihan eri maassa. Voin silti olla tosi tyytyväinen. Olimme jo monella pätkällä niin sanotusti alueella”, Rovanperä sanoi.

”Erikoiskokeet olivat tosi rajuja. Ei ollut helppoa säästää rengasta ja vältellä niiden rikkoutumista. Varsinkin iltapäivällä pätkät olivat rajummassa kunnossa kuin odotin.”

Hyundain Esapekka Lappi käy ankaraa kilpailua rallin kolmannesta sijasta Belgian Thierry Neuvillen ja M-Sport Fordin Pierre-Louis Loubetin kanssa. Lappi piipahti seitsemännen ek:n jälkeen kolmantena, mutta tipahti päivän päätteeksi viidenneksi.

”Tein virheen rengasvalinnassa. Renkaat yksinkertaisesti loppuivat kesken. Jouduin säästelemään niitä liikaa. Vähän se maksoi, kun emme viime vuonna ajaneet näillä vehkeillä täällä. Valitsin pehmeät renkaat, mikä oli väärä päätös. Voi kyllä ihan peiliinkin katsoa”, Lappi selitti aamun ongelmiaan.

”Iltapäivällä pätkät olivat tosi rajuja renkaille. Onneksi selvisimme vain yhdellä hitaalla rengasrikolla, missä aikaa ei mennyt paljoa. Viimeisellä metsäpätkällä minulla oli hyvä luotto ja isku päällä”, hienon pohja-aikansa myötä palkintotaisteluun noussut pieksämäkeläinen jatkoi.

Kolmantena ajava Neuville on 26 sekunnin päässä Rovanperästä. Lapin ero Neuvillen kolmossijaan on vain 1,3 sekuntia.

WRC2-luokan johdossa ja yleiskilpailussa seitsemäntenä ajaa Skoda-kuljettaja Oliver Solberg. Hyundai-kuski Teemu Suninen tipahti voittotaistelusta iltapäivän erikoiskokeilla rengasrikon ja teknisen vian vuoksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut