Raumalainen mitalitoivo sai haluamansa luokituksen – portit aukesivat

Teijo Kööpikän kansainvälinen ura alkaa lauantaina Italiassa.

Raumalla jo pitkään asunut Teijo Kööpikkä kilpailee lauantaina Italiassa luokassa 57.

Teijo Kööpikän toisen urheilu-uran kansainvälinen debyytti varmistui tiistai-iltana Italian Jesolossa.

Kööpikkä sai parayleisurheiluun vammaluokituksen, joka aukaisee hänelle ovet kansainvälisiin kilpailuihin. Hallikaudella hän kilpaili jo Suomessa, mutta kansainväliset kilpailut vaativat kansainvälisen luokituksen.

Kööpikkä, 42, nähdään luokassa 57. Hän työntää neljän kilon kuulaa kilpatuolista.

”Tälle vuodelle on kaksi tavoitetta. Toinen, joka aukaisi portit, on nyt saavutettu”, Kööpikkä totesi SUL:n tiedotteessa luokituksen vahvistumisesta.

Kööpikän toinen tavoite on sijoittua neljän parhaan joukkoon parayleisurheilun MM-kisoissa Pariisissa heinäkuun alussa. Se toisi Suomelle maapaikan Pariisissa 2024 käytäviin paralympiakisoihin.

”Olen laittanut itselleni tulostavoitteeksi tälle kaudella 14,70, jota pidän ihan realistisena. Mitali olisi mukava saada Pariisin MM-kisoista.”

Rauman Urheilijoita edustava Kööpikkä harjoittelee Tero Pitkämäen valmentajana tunnetuksi tulleen Hannu Kankaan alaisuudessa. Suomessa Kööpikkä työnsi talvella 57-luokan uudeksi Suomen ennätykseksi 14,23. Maailmanennätys on reilun metrin päässä.

Kansainvälisen luokituksen ansiosta Kööpikkä pääsee myös maailmanlistalle. Tuloksella 14,23 irtoaa tällä hetkellä maailmanlistan kolmossija.

Kööpikkä matkusti Italiaan jo alkuviikoksi saadakseen tarvitsemansa vammaluokituksen. Ensimmäinen kansainvälinen kisa on Italiassa lauantaina.

”Nyt on harjoittelussa palattu perusvoimaan, joten tilanne ei ole kilpailemista ajatellen optimaalinen.”

Lue lisää: Kaatopaikkadiagnoosi riisti halun liikkua – nyt 42-vuotiaalla raumalaisella on projekti, joka on onni myös hänen pienille pojilleen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut