Teemu Pukki päätti Norwich-uransa: ”Hän jää Norwich Cityn historiaan yhtenä seuran suurista hyökkääjistä”

Teemu Pukki pelasi viimeisen ottelunsa Norwichin paidassa. Hän sai tunteikkaat jäähyväiset.

Teemu Pukki päätti uransa Norwich-paidassa.

| Päivitetty

Englantilaisseurassaan Norwichissa suureen suosioon viiden kautensa aikana noussut suomalaishyökkääjä Teemu Pukki pelasi viimeisen ottelunsa seurassa, kun Norwich kohtasi maanantaina kotonaan Blackpoolin jalkapallon Englannin Mestaruussarjan päätöskierroksella. Pukki sai kunniaa, mutta Norwichin pettymyskausi päättyi vielä yhteen pettymykseen sarjasta putoavan Blackpoolin voittaessa 1–0.

Norwich kunnioitti maalitykkinsä jäähyväisiä nimeämällä Pukin joukkueen kapteeniksi.

Fanit muistivat suomalaista Blackpool-ottelun 22. minuutilla laulaen suomalaiselle tälle tuttua laulua Teemu Pukki, Baby.

Pukin pelinumero Norwichissa on ollut 22.

Pukilla oli ottelussa paikkoja vielä yhteen osumaan ”Kanarialintujen” riveissä: Blackpoolin maalivahti Daniel Grimshaw kuitenkin torjui Pukin akrobaattisen yrityksen tolppaan ja myöhemmin 33-vuotiaan suomalaiskärjen hyvä veto kimposi maalin yli.

Pukki asteli 82. minuutilla vaihtoon, ja näin Pukin saldoksi viiden Norwich-kauden aikana jäi 210 ottelua ja 88 maalia. Ottelua ennen, ottelun aikana ja ottelun jälkeen kotiyleisö Norwichin Carrow Road -stadionilla muisti suosikkiaan niin valtavalla ”Kiitos Teemu” -lakanalla kuin myös valtavilla suosionosoituksilla.

”Hyvin, hyvin tunteita täynnä oleva päivä hänelle, ja meille kaikille. Haimme hänelle maalia ja harmi, ettei noista paikoista tullut osumaa, mutta hänellä oli hienot jäähyväiset tänään”, Norwichin valmentaja David Wagner kuvaili ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Pukki asteli 82. minuutilla vaihtoon.

”Se oli varmaan vaikein hetki: jättää kenttä viimeisen kerran. Muutama kyynel siinä vierähti”, Pukki kertoi seuran YouTube-kanavalla.

Myös kapteeninnauhan kantaminen jäähyväisissä merkitsi Pukille paljon.

”Olin ylpeä. En ole ollut kapteenina niin monesti. Taidan pitää nauhan muistona.”

Pukki nousi Norwichin kanssa kahdesti pääsarja Valioliigaan. Viimeisellä kaudella nousu jäi vain haaveeksi, mutta muistoja ei vaikea kausi vie pois.

”Ylä- ja alamäkiä mahtui tähän viiteen vuoteen, mutta nuo kaksi nousua pysyvät muistoissani ikuisesti. En oikeastaan koskaan ajatellut pelaavani Valioliigassa, ja täällä sain sen tehdä. Pelasin urani parasta jalkapalloa täällä viiden kauden aikana ja rakastin jokaista hetkeä.”

”Nyt on aika uudelle luvulle urallani.”

Hän jää Norwich Cityn historiaan yhtenä seuran suurista hyökkääjistä

Wagner muistutti, että upeiden maalisaldojen ohella Pukki on syytä muistaa ”hyvin luotettavana, hyvin rehellisenä ja hyvin maanläheisenä” pelaajana ja ihmisenä.

”Sydämeni pohjasta toivon Teemulle ja hänen perheelleen kaikkea hyvää tulevaisuuteen ja Teemun seuraavaan askeleeseen urallaan. Hän jää Norwich Cityn historiaan yhtenä seuran suurista hyökkääjistä”, Wagner suitsutti.

Yhtenä nousijasuosikeista kauteen lähtenyt Norwich voitti liigakauden 11 viimeisestä ottelustaan vain yhden ja sijoittui lopulta 13:nneksi. Valioliigaan nousevat suoraan Burnley ja Sheffield United, yhdestä nousupaikasta karsivat sijoille 3–6 Mestaruussarjassa yltäneet Luton, Middlesbrough, Coventry ja Sunderland. Middlesbrough'ssa pelaa hyökkääjä Marcus Forss, Pukin joukkuetoveri Suomen maajoukkueessa.

Tekstiä päivitetty kello 22.19: Lisätty Pukin kommentit.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut