Pihla Salonen viidenneksi Ranskan Euroopan cupissa – ”Tämä on niin pienestä kiinni”

Porilaisjudoka Pihla Salonen ylsi lähelle mitalisijoja.

Pihla Salonen esitti lupaavia otteita Pariisissa, mutta nappisuoritus jäi vielä haaveeksi.

Alle 21-vuotiaiden tämän vuoden kovatasoisin Euroopan cup pidettiin viikonloppuna Ranskan Pariisissa. Kisoissa olivat mukana Euroopan huippujen lisäksi myös Brasilian ja Japanin ykkösjoukkueet.

Porilaisjudoka Pihla Salonen sijoittui omassa painoluokassaan 57-kiloisissa viidenneksi.

Salonen oli kisojen kolmossijoitettu ja pääsi suoraan toiselle kierrokselle, jossa porilainen voitti Saksan Natascha Lauberin jalkapyyhkäisyllä. Seuraavaksi Salonen kaatoi nuorten olympiafestivaalien voittajan, kadettien Euroopan mestarin Azerbaidzanin Fidan Alizadan jälleen jalkaheitolla.

Semifinaalissa Salonen kohtasi juniorien MM kolmosen Japanin Rin Eguchin. Lähes kahdeksan minuuttia kestäneessä ottelussa japanilainen onnistui jatkoajalla kaatamaan porilaisen pienellä kaadolla.

Ottelusta jäi paljon hampaankoloon, sillä Salonen kaatoi japanilaisen vastaavalla kaadolla varsinaisella otteluajalla, mutta siitä ei annettu pistesuoritusta.

”Minun on nyt vahvistettava lähikamppailuani entisestään, sillä sen avulla sain vastustajani vaikeuksiin ja jatkossa teen niistä tilanteista ratkaisukaadot”, kommentoi Salonen.

Pronssiottelussa kisojen ykkössijoitetun, maailmarankingin kolmosen Brasilian Bianca Reisin kanssa Salonen taisteli lähes yhdeksän minuutin ottelun, mutta joutui taipumaan kolmella varoituksella.

Hampaankoloon jäi tästäkin ottelusta, sillä Salonen oli lähellä heittosuoritusta brasilialaisesta useaan kertaan, mutta Reisin taktinen oivallus rajatilanteessa vei pronssimitalin Etelä-Amerikkaan.

”Tämä on niin pienestä kiinni. Osoitin kuitenkin, että pystyn uudessakin painoluokassani ottelemaan aivan maailman kärjen kanssa tasaveroisesti.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut