Yllättäjäksi povattu Fera todisti satakuntalaisten kenraaliharjoituksessa odotukset oikeiksi

Fera haki viimeisessä harjoitusottelussa harvinaisen voiton Porista.

Ilona Hakoniemi ja muu raumalaisjoukkue hakivat voiton Porista.

Pori

Pesäkarhut ja Fera vetivät kenraaliharjoituksensa ennen sarjakauden alkua koleassa säässä.

Yllättäjäksi povattu Fera haki heille harvinaisen vierasvoiton Porista jaksoin 2–1 (3–1, 0–3, 3–2).

Ottelun alussa Fera oli terävämpi. Pesäkarhujen hyvät suoritukset olivat vielä talviteloilla.

Ratkaisu nähtiin, kun Pesäkarhujen kopparille Elisa Paunalle sattui arviointivirhe pallon pompussa. Feran lukkari Ilona Hakoniemen lyönti pääsi lurahtamaan läpi kahden juoksun arvoisesti.

"Yleensä nämä kevään ensimmäiset ulkoilmassa pelattavat pelit saattavat olla hieman nihkeitä. "Yksittäisiä virheitä tulee ja ne kuuluvat vielä asiaan", Pesäkarhujen Annika Linna kommentoi.

Toisella jaksolla kotijoukkueelta nähtiin heti alusta alkaen selkeä petraus. Päivän hienoin lyöntisuoritus paukahti Tiia Peltosen kunnarista.

Kokonaisuutena jakso oli Pesäkarhuilta tasaisen varmaa suorittamista.

Harjoituspelissä ei nähty supervuoroa, vaan peli ratkaistiin suoraan kotiutuslyöntikilpailussa. Siinä Fera oli niukasti parempi.

”Pientä tarkennusta tarvitaan vielä joka osa-alueella, mutta meillä on tässä viikko aikaa treenata hyvin", Linna mietti.

Tulevan kauden lähestyessä ennakkoasetelmat vaikuttavat kutkuttavalta. Vaikka pelinjohtajat arvioivat Pesäkarhut suosikiksi, vedonlyöntiyhtiöiden kertoimien perusteella Manse PP on porilaisten edellä.

Kun Pesäkarhut lähtee kirkastamaan viime kauden pettymystä, yksi suurimmista kysymyksistä on esimerkiksi kuinka hyvin Pauliina Harinen pystyy täyttämään uransa lopettaneen Susanna Puiston saappaat ykköskotiuttajan roolissa.

Mielenkiintoisin tulija on ehdottomasti Kempeleen Kiristä saapunut 21-vuotias Annika Linna. Viime kaudella sarjan tähdistöön murtautunut monipuolinen peluri tulee olemaan Pesäkarhuille tärkeä palanen.

"Sain todella paljon vastuuta ja isoa roolia ratkaisuhetkillä. Se oli tärkein tekijä nappikauteen", hän kertasi viime kautta.

Lauantaina Linna operoi sisäpelissä numerolla 7, ja ulkopelissä hänellä oli kolmoskopparin paikka. Rooli tulee kuitenkin varmasti vaihtelemaan ja muotoutumaan kauden mittaan.

Kahden suurimman jälkeen arvioissa on pyörinyt Lapuan Virkiä, jonka runko on pysynyt hyvin kasassa.

Viime kauden mestari Jyväskylän Kirittäret on menettänyt parhaimpia ratkaisijoitaan, mutta heillä on varmasti sanansa sanottavana.

Totutun "ison nelikon" ulkopuolelta Linna haluaa myös nostaa esiin kaksi seuraa.

"Seinäjoen Maila-Jussit sekä päivän vastustaja Fera varmasti kärkkyvät takana ja haluavat haastaa tuota nelikkoa", hän analysoi.

Raumalaisittain isoin uutinen oli oman kasvatin Jasmin Andreasenin paluu kotikaupunkiinsa Manse PP -visiitin jälkeen. Hän tulee varmasti kantamaan isoa vastuuta Ferassa.

Lue lisää: Sarjan kallein joukkue saa myös suosikin paineet – arvioiden mukaan ykkönen tulee Porista, yllättäjä Raumalta

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut