FC Jazzille vahvistus, joka on pelannut Italian pääsarjassa – ”Masa on täysiverinen ammattilainen”

FC Jazz vahvisti rivejään kahdella ulkomaalaisvahvistuksella. Kolmaskin uusi pelaaja on jo joukkueen harjoituksissa.

Masahudu Alhassan pelasi kesällä 2020 TPS:n riveissä 17 veikkausliigaottelua. Laitapuolustaja teki turkulaisille yhden maalin.

Pori

Jalkapallon Kakkosessa kautensa murskatappiolla aloittanut FC Jazz vahvist rivejään kaudella ulkomaalaispelaajalla.

Poriin siirtyvät ghanalainen Masahudu Alhassan ja nigerialainen Mmenie-Abasi Ita Etok.

Heistä meritoituneempi on 30-vuotias Alhassan, joka pelasi Jazzin nykyisen toiminnanjohtajan Tommi Pikkaraisen alaisuudessa Veikkausliigaa TPS:ssa vuonna 2020. Hänet on nähty paljon kovemmissakin ympyröissä kuin suomalaissarjoissa.

Laitapuolustajalla on historiaa Italian Seria A:sta ja B:stä sekä Ghanan maajoukkueessa. Italian pääsarjassa hän pelasi neljä ottelua Genoan riveissä kaudella 2011–2012.

Pikkaraisen mukaan Alhassan tuli Suomeen Egyptistä. Jazzin mukana mies on harjoitellut kaksi viikkoa.

"Hänen historiansa on poikkeuksellisen kovatasoinen Suomen kolmannelle sarjatasolle. "Masa" on täysiverinen ammattilainen, joka pitää itsestään huolta kentän ulkopuolella ja kentällä. Hän pelaa yksinkertaista ja laadukasta peruspeliä”, Pikkarainen arvioi tiedotteessa.

"Hän on hyvä esimerkki nuoremmille ammattilaisuutta tavoitteleville omille kasvateillemme: syötä ja liiku, puolusta oma vastustajasi 90 minuuttia. Tekemällä perusasiat hyvin, voit oikeasti päästä pelaajaurallasi todella pitkälle.”

Pikkaraisen mukaan Jazz ei alun perin enää hakenut laitapuolustajaa. Analyysi keväästä osoitti kuitenkin, että puolustuslinjan materiaali on kovin kapea.

Mmenie-Abasi Ita Etok, 19, saapui Poriin vapun jälkeen. Jazzin mukaan kyseessä on raamikas ja hyvin liikkuva pelaaja, jonka pelipaikka on keskikentän pohjalla. Pikkaraisen mukaan Etok oli ensimmäisiä ulkomaalaisia pelaajia, jonka Jazz halusi tämän kauden joukkueeseen.

"Kyselimme useilta agenteilta meille keskustaan sopivaa pelaajaa. Etok oli videoiden ja erilaisten keskustelujen jälkeen heti kiinnostava. Prosessi alkoi jo marraskuussa, mutta työlupa-asiat kestävät kauan.”

”Etsimme ja saimme fyysisen, hyvin liikkuvan, kamppailuvoimaisen, sekä motivoituneen pelaajan, joka todella halusi Eurooppaan. Poriin pelaaja saapui erinomaisessa kunnossa ja uskallamme odottaa mainioita otteita heti ensimmäisestä pelistä alkaen”, Pikkarainen hehkutti tiedotteessa.

Valmentaja Andrea Sassarini kertoi tuntevansa Alhassanin hyvin jo Italiasta. Etokin hän uskoo olevan yksi läpimurtopelaajista.

Sassarini kertoi tiedotteessa, että Jazz on saamassa kolmannenkin vahvistuksen, kunhan pelilupa saadaan kuntoon.

Jazzin kausi jatkuu lauantaina HJS:n vieraana. Joukkueen ensimmäinen kotipeli on ensi viikon perjantaina EPS:aa vastaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut