EM-yleisurheilu näkyy jatkossakin Ylen kanavilla

Yle on hankkinut esitysoikeudet vuosien 2024 ja 2026 EM-kisoihin.

Wilma Murto juhli seiväshypyn EM-kultaa elokuussa Münchenissä.

Yleisurheilun EM-kilpailut näkyvät jatkossakin Ylen kanavilla. Yle tiedotti tiistaina hankkineensa esitysoikeudet vuosien 2024 ja 2026 EM-kisoihin.

”Yleisurheilu on suomalaisille yksi rakkaimpia lajeja, jonka arvokisojen esittämisessä Ylellä on pitkät ja menestyksekkäät perinteet”, Ylen urheiluoikeuksien päällikkö Riku Saarhanluoma sanoo tiedotteessa.

”Jatkosopimuksen myötä pystymme tarjoamaan tärkeimmät yleisurheilutapahtumat suomalaisille tulevinakin vuosina.”

Oikeudet myönnettiin Ylelle osana Euroopan yleisurheiluliiton (EA) ja Euroopan yleisradiounionin (EBU) tekemää jatkosopimusta.

EM-kisojen lisäksi pakettiin kuuluvat EM-hallikisat, eri ikäluokkien nuorten EM-kisat sekä joukkueiden EM-kilpailut vuoteen 2027 saakka.

Yle Urheilun päällikkö Joose Palonen kokee suomalaisen yleisurheilun olevan nousussa uuden urheilijasukupolven myötä. Se antaa mahdollisuuden menestyä lähitulevaisuuden EM-kisoissa.

”On hienoa, että kaikki suomalaiset pääsevät meidän lähetystemme ja sisältöjemme kautta seuraamaan huippu-urheilijoiden suorituksia ja tarinoita”, hän lisää.

Ylellä on esitysoikeudet myös yleisurheilun MM-kilpailuihin vuoteen 2029 saakka. Kesäolympialaisissa yleisurheilua voi seurata Ylen kanavilla ainakin vuoteen 2032.

Tänä kesänä yleisurheilussa kilpaillaan muun muassa MM-kisoissa Budapestissa sekä alle 23-vuotiaiden EM-kisoissa Espoossa.

Arvokisojen lisäksi Ylellä näkyvät lajin kotimaiset tapahtumat, kuten Kalevan kisat, Ruotsi-ottelu, Paavo Nurmi Games sekä gp-sarjan kilpailut.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut