Kommentti: Valtteri Bottas yökyläilee ja kerää sympatioita, mutta radalla meno on karua

Jos tahti ei vähitellen parane, kuinka kauan Bottas jaksaa hymyillä kaikille, kysyy urheilutoimittaja Ismo Uusitupa.

Valtteri Bottakselta ei hymy juurikaan hyydy.

Formula ykkösten suomalaiskuski Valtteri Bottas on hassuine viiksineen sympaattinen hahmo. Välillä hänen päässään on myös kalastajahattu.

Lisäksi kilpailujen ulkopuolella hyväkäytöksinen nastolalainen esiintyy Yökylä-ohjelmassa, kehuu Pelicansia, osallistuu pyöräilytapahtumiin ja on mukana monenlaisissa bisneksissä, joista tuoreimpana taitaa olla kesällä aloittava espoolainen gluteeniton pitsamopo.

Bottaksen päätyö on kuitenkin formula-autolla kurvailu radoilla ympäri maailmaa. Se on karua touhua.

Bottas kuitenkin sanoo meiningin olevan rennompaa kuin huipputalli Mercedeksellä. Bottas vastailee ystävällisesti kysymyksiin kisojen jälkeen, vaikka itse kisasta ei ole juuri mitään kerrottavaa jälkipolville.

Kauden avaus toi muutaman MM-pisteen. Sen jälkeen mistään ei ole oikein tullut mitään, eli sama meno on jatkunut kuin viime kauden loppupuolella. Ainoa ero on se, että viime kauden epäonnistuneita lähtöjä ei ole tapahtunut.

Sunnuntaina Azerbaidžanin katuradalla Bottas kylläkin putosi jumboksi hiukan lähdön jälkeen, mutta se ei johtunut lähtökiihdytyksestä, jossa Bottas ohitti yhden auton. Sen jälkeen Bottaksen autosta tuli keilapallo, joka tuupattiin radan sivustalle, josta suomalainen jatkoi matkaa jonon hännillä.

Tässä kohtaa on syytä korostaa, että radalla matelun suurin syyllinen ei ole Bottas, vaan umpisurkeuteen vajonnut Alfa Romeo -talli.

Jos tahti ei vähitellen parane, kuinka kauan Bottas jaksaa hymyillä kaikille, pitää rentoa lookia yllä ja vastailla ystävällisesti kohdalle osuvien kysymyksiin. Vai onko niin, että kun suihkukone nousee kisapaikalta, F1-konttaus unohtuu samantien.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut