Lamine Yamal, 15, teki historiaa FC Barcelonassa – ehti aiemmin törttöillä pitkän pelikiellon

Lamine Yamal pelasi lauantaina La Ligan ottelussa vain 15-vuotiaana.

Lamine Yamal (vasemmalla) pelasi lauantaina FC Barcelonan edustusjoukkueessa.

Espanjalaisesta Lamine Yamalista tuli lauantai-iltana FC Barcelonan kaikkien aikojen nuorin pelaaja, joka on pelannut La Liga -ottelun seuran paidassa. Yamal,15, tuli kentälle 83. minuutilla, kun Barcelona voitti Real Betisin 4–0.

Yamal ei kuitenkaan ole nuorin pelaaja, joka on pelannut FC Barcelonan edustusjoukkueessa. Katalonialaisseura kertoo uutistoimisto AFP: mukaan, että Albert Almasque pelasi Macaya cupin ottelussa vain 13 vuoden, 11 kuukauden ja kuuden päivän ikäisenä vuonna 1902.

Yamalin tarkka ikä lauantaina oli 15 vuotta, yhdeksän kuukautta ja 16 päivää.

”Hänellä on synnynnäinen lahjakkuus pelata hyökkäyskolmannekselle. Sellaisia pelaajia on vaikea löytää”, FC Barcelonan päävalmentaja Xavi totesi ottelun jälkeen.

”Hän ei näytä 15-vuotiaalta. Hän on ikäistään kypsempi.”

Xavi myös ymmärtää, että Yamalia verrataan Lionel Messiin ja Ansu Fatiin, jotka myös debytoivat hyvin nuorina FC Barcelonassa.

”Kun hänet näkee harjoituksissa, tajuaa, että hänestä voi tulla suuri pelaaja.”

FC Barcelonan pelaaja Raphinha kertoi ottelun jälkeen, että koko joukkue puhui Yamalin debyytistä.

"Puhuimme tästä vaihtopenkillä. Kun itse olin 15-vuotias, taisin pelata lähiöjoukkueessamme”, Raphinha sanoi AFP:n mukaan Movistarille.

”Hänen saapumisensa stadionille kaikkien ihmisten edessä oli uskomatonta. Vielä parempaa olisi ollut, jos hän olisi tehnyt maalin, mutta hän vielä tekee maaleja paremmilla hetkillä ja hänestä tulee tärkeä osa seuraa.”

Espanjalainen urheilulehti Marca kertoo, että Yamal on harjoitellut edustusjoukkueen kanssa jo kuukausien ajan.

Pieni särökin Yamaliin liittyy, sillä helmikuussa hän joutui vaikeuksiin tapahtumista Espanjan alle 17-vuotiaiden maajoukkueen pelireissulla Algarveen.

Tapauksesta ei ole kerrottu muuta kuin, että kyse oli sääntöjen rikkomisesta useiden joukkuetovereiden kanssa. Barcelona lätkäisi maaliskuussa Yamalille neljän ottelun pelikiellon alle 19-vuotiaiden joukkueessa.

Marcan mukaan Yamal on ”oppinut läksynsä”.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut