Hautaniemi ohjasi uransa päätteeksi TPS:lle historiallisen mestaruuden – Stenfors ja Läntinen saivat kultamitalin kaulaan

TPS voitti tällä kaudella salibandymestaruuden niin miehissä kuin naisissa. Ratkaisupeliä seurasi Hakametsän jäähallissa Tampereella 5 107 katsojaa.

Salibandykausi päättyi TPS:n riemuun.

TPS nousi Mikko Hautaniemen jatkoaikamaalilla miesten salibandyn Suomen mestariksi.

TPS vei finaalisarjan voiton 4–3. Seitsemässä loppuottelussa turkulaisten voittonumerot olivat 3–2.

Ratkaisupeliä seurasi Hakametsän jäähallissa Tampereella 5 107 katsojaa. Se on lajin finaalisarjojen kaikkien aikojen toiseksi suurin lukema.

TPS:n finaalivastus Nokian KrP oli alusta asti hyvin mukana, viimeinen terävyys puuttui edelleen. Laukaukset tyssäsivät peittäviin turkulaisiin tai viimeistään maajoukkuevahti Oskari Fäldenin näppeihin.

Jatkoaika eteni yli kymmenen minuuttia varovaisena pelinä, kunnes TPS puhkoi KrP-puolustuksen syötöillä. Pallon vasempaan laitaan saanut Olli Laine lähetti sen maalin eteen, ja Hautaniemi ohjasi ratkaisun.

Hautaniemi, 33, pelasi Suomessa ykkössarjassa kaudella 2008–2009. Hänen uransa päättyi kultajuhliin.

”Minua ei kiinnosta enää tippaakaan pelata säbää”, hän sanoi STT:lle.

TPS:n riveissä mestaruuden voittivat Huittisten kasvatti Lauri Stenfors sekä joukkueen kakkosvalmentajana toiminut porilainen Toni Läntinen. Läntinen palaa Poriin ja aloittaa Karhujen valmennuspäällikkönä.

Porin kasvatti Juuso Ahola sai puolestaan KrP:n riveissä hopeaa.

Kauden salibandykaupungista ja huippuseurasta ei jäänyt epäselvyyttä, kun TPS vei jo aiemmin tänä kevään ylivoimaisesti F-liigan naisten mestaruuden.

Ennen tätä oli liigaan 2007 nousseen TPS:n ainoa miesten liigamitali kevään 2019 hopea. Liigaan 2008 nousseella Nokian KrP:llä oli ennen tätä hopeaa viime keväältä sekä pronssia vuosilta 2018 ja 2021.

TPS on kolmastoista seura, joka voittaa salibandyn miesten Suomen mestaruuden. Aiemmin ovat pokaalin vieneet SSV (11 kertaa), Classic (6), Oilers (4), SPV (3), Josba (2), S.C.Dalmac (2), Manse United (2), Blue Eyes Team, Happee, Viikingit, VFT ja HIFK.

.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut