Kaikki pyörät pyörimään – haastepyöräily alkaa vappuna

Kirjausalustana toimii ilmainen mobiilisovellus.

Perinteinen Haastepyöräily -kampanja starttaa vappuna.

Perinteinen Haastepyöräily-kampanja starttaa taas vappuna lounaisessa Suomessa 41 kunnan alueella.

Kirjausalustana toimii ilmainen Liikkuen läpi vuoden -mobiilisovellus, joka toimii älypuhelimessa, tabletissa sekä netissä, ja sen voi ladata sovelluskaupoista.

Edellisvuosina Haastepyöräily-mobiilisovellusta käyttäneet saavat vanhalla koodilla tietonsa uuteen sovellukseen. Jos koodi on unohtunut, löytyy se uudesta sovelluksesta hakutoiminnan kautta.

LiikU:n terveysliikunnan kehittäjän Juha Koskelon mukaan päivitetty ja uudella nimellä toimiva mobiilisovellus on tehty mahdollisimman matalan kynnyksen alustaksi, jota voi käyttää kaikenikäiset henkilöt ja kirjaukset pystyy tekemään helposti sekä nopeasti.

”Kannattaa myös seurata oman kunnan Haastepyöräily-ohjeita. Osassa kunnista on käytössä pyöräilykortti, joka toimii hyvänä vaihtoehtona, jos mobiilisovelluksen kokee haasteellisena. Myös osassa kuntia on edelleen myös laatikkokirjaus.”

Haastepyöräilyn järjestäjät haluavat korostaa pyöräilyn olevan erinomaista terveys- ja hyötyliikuntaa, jossa ja myös mielenterveys kohenee ulkona liikkumisen ansiosta.

”Pyörällä liikkuminen on myös edullista, kun ei tarvitse maksaa matkalippuja tai polttoainetta. Myös pyörän pysäköinti on ilmaista”, Koskelo kehui tiedotteessa.

Liikkuen läpi vuoden -mobiilisovellus kerää ja tallentaa henkilön omat pyöräilyt sekä lähettää merkatut kilometrit suoraan Haastepyöräilysivun kuntarankingiin, josta näkee pyöräilymäärät kunnittain reaaliajassa kolmessa eri sarjassa: alle 5 000 asukkaan, yli 5 000 asukkaan ja yli 10 000 asukkaan sarjat.

Haastepyöräily-kampanja järjestetään yhteistyössä LiikU:n sekä kampanjaan osallistuvien kuntien liikuntatoimien kanssa 1. toukokuuta–25. kesäkuuta. Joissakin kunnissa kampanja jatkuu elokuun loppuun asti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut